Iνδονησία: 62 νεκροί από Τσουνάμι(video)

Στην Ινδονησία, 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν τσουνάμι κτύπησε παράκτιες περιοχές γύρω από τον Πορθμό Σούντα.

Το τσουνάμι προκλήθηκε χθες βράδυ εξαιτίας της ενεργοποίησης του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατάου, το οποίο προκάλεσε υποθαλάσσια κατολίσθηση και παλιρροϊκό κύμα.
Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και δεκάδες άνθρωποι ακόμη αγνοούνται. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
Οι πρώτες εικόνες των τηλεοπτικών συνεργείων αποκαλύπτουν την έκταση της καταστροφής. Δρόμοι έχουν μπλοκαριστεί από τα χαλάσματα, αυτοκίνητα αναποδογυρίστηκαν, δέντρα έπεσαν. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν υπαίθρια σκηνή τη στιγμή που σ' αυτήν τραγουδούσε ροκ μπάντα. Έναν μουσικός σκοτώθηκε και οι υπόλοιποι αγνοούνται.
Οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται στις νήσους Σουμάτρα και Ιάβα της δυτικής Ινδονησίας. Το τσουνάμι έπληξε και δημοφιλή θέρετρα κοντά στην Τζακάρτα. Οι αρχές κάλεσαν ντόπιους και τουρίστες να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους μέχρι τα Χριστούγεννα και όσοι εκκένωσαν τα καταλύματά τους να μην επιστρέψουν. Οι πολίτες κλήθηκαν επίσης να παραμείνουν μακριά από τις παραλίες υπό το φόβο νέου κύματος.
Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδίας και η αστυνομία έχουν κινητοποιηθεί και αναζητούν αγνοούμενους. Οι μετεωρολόγοι δεν είχαν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι. Το φαινόμενο θεωρείται ως σπάνιο μετά από ηφαιστειακή έκρηξη και όταν δεν έχουν καταγραφεί σημαντικές σεισμικές δονήσεις.
Η νέα φυσική καταστροφή, φέρνει μνήμες από τα Χριστούγεννα του 2004, όταν τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό προκάλεσε το θάνατο σε 226 χιλιάδες ανθρώπους από 13 χώρες στην ίδια περιοχή.

Συνταξη (ΕΜΙΛΥ ΜΙΧΑΗΛ )

Πηγή (ΑΠΕ-ΡΟΙΤΕΡΣ- 0.700)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:40

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.