Ερντογάν:Η Τουρκία θα περιμένει για την επιχείρηση στη Συρία

“Οι εξελίξεις μας οδήγησαν στο να περιμένουμε για κάποιο διάστημα” για την επιχείρηση ανατολικά της Συρίας, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Έπειτα από την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει επιχείρηση και εναντίον των Κούρδων μαχητών του YPG/PKK και για να καθαριστούν τα τελευταία απομεινάρια των τζιχαντιστών. Για την απόφαση των ΗΠΑ ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κατάφεραν να ακούσουν “λόγια σαφή και ελπιδοφόρα” στο Συριακό.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ο τελευταίος τού είχε ανακοινώσει την απόφασή του για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Μάλιστα ο Ντόναλντ Τραμπ τον ρώτησε αν η Τουρκία μπορεί να καθαρίσει τους τζιχαντιστές στη Συρία και ο ίδιος του απάντησε: «Τους καθαρίσαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Αρκεί να μας παρέχετε τεχνική υποστήριξη”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πλέον στόχος είναι να συνεχίσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με έναν υγιή τρόπο. «Τελικά καταφέραμε οι προσδοκίες μας και τα λόγια που είχαμε εκφράσει τις τελευταίες ημέρες μέχρι και σήμερα για το θέμα αυτό (το συριακό) να εισακουστούν από την αμερικανική κυβέρνηση», δήλωσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι η επιχείρηση της Τουρκία θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, είπε ότι η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τα εδάφη της Συρίας, ωστόσο το θέμα της ασφάλειας δεν πρόκειται να κάνουν καμία υποχώρηση.

Δήλωσε ότι επί διακυβέρνησης του “η Τουρκία γράφει ιστορία στην εξωτερική πολιτική”, προσθέτοντας ότι “την ιστορία αυτή τη γράφει μαζί με τους μεγάλους του πλανήτη”. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι “η αστάθεια στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο εμάς μας απασχολεί πολύ και μας επηρεάζει αρνητικά”. “Κατά τον ίδιο τρόπο τα προβλήματα στη Συρία, το Ιράκ τον Καύκασο και τη Μαύρη Θάλασσα έχουν επίδραση και σε εμάς. Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις στις γειτονικές μας χώρες στην περιοχή και παρεμβαίνει όπου χρειάζεται», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:44

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.