Ανακηρύχθηκε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Oυκρανίας

Στην ανακήρυξη αυτοκέφαλης εκκλησίας της Ουκρανίας με προκαθήμενο την Μητροπολίτη Επιφάνιο προχώρησε η πρώτη Ενωτική Σύνοδος των Εκκλησιών της χώρας. Για οριστική ανεξαρτησία από τη Ρωσία έκανε λόγο ο Πέτρο Ποροσένκο.

Η εκκλησιαστική σύνοδος συνεγκλήθη στον ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, δύο μήνες μετά την την αναγνώριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης της ανεξαρτησίας της Ουκρανικής Εκκλησίας, απόφαση που προκάλεσε προκαλέσει αναστάτωση στον εκκλησιαστικό κόσμο και ρήγμα στις σχέσεις Φαναρίου και Μόσχας.

Ανακοινώνοντας την επισφράγιση της ανεξαρτησίας της ουκρανικής εκκλησίας από τη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους: «Η ιερή αυτή μέρα θα γραφτεί στην Ιστορία ως η μέρα της ίδρυσης ενοποιημένης αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για μέρα της οριστικής ανεξαρτησίας μας από τη Ρωσία.»


Νωρίτερα, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος καλούσε θρησκευτικούς και παγκόσμιους ηγέτες να προστατεύσουν το ποίμνιο και τον κλήρο στην Ουκρανία από τη «ρήξη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.