Συμφωνία κυβέρνησης Υεμένης - Χούθι για την ανταλλαγή 15.000 κρατουμένων

Οι αντιπροσωπείες της υεμενικής κυβέρνησης και των ανταρτών Χούθι της Υεμένης που διεξάγουν διαβουλεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στη Σουηδία, κατέληξαν στην κατάρτιση καταλόγων με τα ονόματα περίπου 15.000 κρατουμένων για ανταλλαγή.

Η κυβέρνηση του προέδρου Αμπντ Ραμπο Μανσούρ Χάντι, που φέρει τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας και των σιιτών ανταρτών Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις την περασμένη εβδομάδα υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας, την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη - η χειρότερη στον κόσμο, κατά τον ΟΗΕ - επιδεινώνεται καθημερινά. Πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή των αντιμαχόμενων πλευρών έπειτα από το 2016, με στόχο την οικοδόμηση μιας ελάχιστης αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Όλες οι προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος, η τελευταία φάση του οποίου διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια, έχουν μέχρι σήμερα αποτύχει και ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες ότι επιδιώκει να συγκεντρωθεί ποσό 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προσφερθεί το 2019 ανθρωπιστική βοήθεια σε περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες της Υεμένης, ή το 70% του πληθυσμού της εμπόλεμης χώρας. Η συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων ήταν ένα από τα κύρια ζητήματα στις συνομιλίες που ξεκίνησαν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στο χωριό Ρίμπο, κοντά στη Στοκχόλμη.

Πηγη:(ΚΥΠΕ -ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:56

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.