ΟΗΕ : Αναζητεί χρήματα για την Υεμένη

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι επιδιώκει να συγκεντρωθεί ποσό 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προσφερθεί το 2019 ανθρωπιστική βοήθεια σε περίπου 20 εκατομμύρια πολίτες της Υεμένης, ή το 70% του πληθυσμού της εμπόλεμης χώρας.

Κάθε χρόνο, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ανάγκη ένα δισεκατομμύριο δολάρια επιπλέον, στηλίτευσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ.

Με πρωτοβουλία της Σουηδίας, της Ελβετίας και του ΟΗΕ, προγραμματίζεται να γίνει μια σύνοδος δωρητών την 26η Φεβρουαρίου στη Γενεύη, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. Δεν υπάρχει "διακοπή των εχθροπραξιών" στο πεδίο, παρότι μοιάζουν να έχουν αποκλιμακωθεί, τόνισε ακόμα ο Λόουκοκ, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τη χώρα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται το τρέχον διάστημα στη Σουηδία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα είναι καρποφόρες.

Εξάλλου, το κορυφαίο στέλεχος του Οργανισμού κατήγγειλε τα προσκόμματα στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και θύμισε ότι πέραν αυτής, η Υεμένη χρειάζεται επειγόντως αρωγή για να συνεφέρει την οικονομία της, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Αντικείμενο έντονων συζητήσεων στη Σουηδία, "το λιμάνι στη Χοντάιντα είναι κρίσιμο" για την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας, επέμεινε ο Λόουκοκ.

Ολες οι προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος, η τελευταία φάση του οποίου διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια, έχουν μέχρι σήμερα αποτύχει, την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη - η χειρότερη στον κόσμο, κατά τον ΟΗΕ - επιδεινώνεται καθημερινά.


Πηγή:ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.