NATO: Έχουμε ήδη ισχυρή παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα

Το NATO ήδη έχει ισχυρή παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα, διαμήνυσε η εκπρόσωπος της Συμμαχίας, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε Δυτικές χώρες να στείλουν πολεμικά πλοία στην συγκοινωνούσα Θάλασσα του Αζόφ μετά την αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στο Κίεβο και στην Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος Οάνα Λουνγκέσκου δήλωσε πως πληρώματα του NATO περιπολούν και ασκούνται τακτικά στην Μαύρη Θάλασσα, σημειώνοντας πως Συμμαχικά πλοία έχουν περάσει 120 ημέρες στην περιοχή φέτος, 40 περισσότερες σε σχέση με το 2017.

Παράλληλα, NATOϊκά αεροσκάφη εκτελούν πολλές περιπολίες ή αποστολές ανίχνευσης πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας, προσέθεσε. Τρία μέλη της Συμμαχίας, η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία, βρέχονται από την Μαύρη Θάλασσα και διαθέτουν δικό τους εξοπλισμό στην ζώνη, είπε.


«Υπάρχει ήδη πολύ NATO στην Μαύρη Θάλασσα», σημείωσε η κ. Λουνγκέσκου, προσθέτοντας πάντως πως η Συμμαχία θα συνεχίσει να εξετάζει την «παρουσία» της στην περιοχή.

Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του NATO και συνεπώς δεν προστατεύεται από το Άρθρο 5 της ιδρυτικής συνθήκης, που ορίζει ότι τυχόν επίθεση εναντίον ενός συνιστά επίθεση εναντίον όλων.

Την Κυριακή η Ρωσία κατέλαβε τρία ουκρανικά πλοία και αιχμαλώτισε τα πληρώματά τους στο στενό του Κερτς, που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Αζοφική. Ως απάντηση το Κίεβο έχει κηρύξει στρατιωτικό νόμο για 30 ημέρες σε παραμεθόριες περιοχές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο καταγγέλλει νέο κύμα επικίνδυνης επιθετικότητας από την Ρωσία. Ο ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάνει λόγο για «μικρό περιστατικό» που στήθηκε από τον κ. Ποροσένκο για να ενισχύσει την προοπτική επανεκλογής του στις κάλπες του Μαρτίου.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:11

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.