Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %28 %779 %2018 %19:%Νοε

Aκκιντζί: Η αποκεντρωμένη ομοσπονδία θα μας μετατρέψει σε κομπάρσους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι Τουρκοκύπριοι είναι εναντίον της μαξιμαλιστικής θέσης των Ελληνοκυπρίων για μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις, δήλωσε ο Μουσταφά Ακκιντζί.

Σε συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα Χαμπέρ Τουρκ, είπε πως για το θέμα αυτό υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί η αρχή που τέθηκε στη Σύνοδο της Γενεύης ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια, και πως η ασφάλεια της μιάς πλευράς δεν πρέπει να αποτελεί απειλή για την άλλη.
Κατηγόρησε παράλληλα την Ελληνοκυπριακή πλευρά ότι όχι μόνο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία με τους Τουρκοκυπρίους αλλά και δεν μπορεί να χωνέψει ότι και αυτοί έχουν ίσο λόγο σε αυτό το κράτος και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί λύση που να μην εμπεριέχει την πολιτική ισόστητα, την ελευθερία και την ασφάλεια.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για αποκεντρωμένη ομοσπονδία, ο Μουσταφά Ακκιντζί, είπε ότι εφαρμογή της, θα μετατρέψει τους Τουρκοκυπρίους σε κομπάρσους.Και αυτό, όπως δήλωσε, αφού μεταξύ άλλων προνοεί να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στις πολιτείες και ως αντάλλαγμα το Υπουργικό Συμβούλιο να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις με απλή πλειοψηφία αντί να χρειάζεται και η μιά θετική Τουρκοκυπριακή ψήφος.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Ανταπόκριση: Άννα Ανδρέου/Κωνσταντινούπολη

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %28 %780 %2018 %19:%Νοε