Φρενίτιδα στις ΗΠΑ για την Black Friday παρά το τσουχτερό κρύο

Οι Αμερικανοί καταναλωτές σχημάτισαν ουρές έξω τα καταστήματα ανήμερα της Black Friday αναζητώντας τις καλύτερες προσφορές σε ρούχα και ηλεκτρονικά, μια ένδειξη ότι η ολοένα και πιο υγιής αμερικανική οικονομία και η αύξηση των μισθών μεταφράζονται σε μεγαλύτερη κατανάλωση.

«Ξοδεύω περισσότερα, η διάθεσή μου, σε γενικές γραμμές, είναι πιο ανεβασμένη» δήλωσε η Σάρον Νάιντερτ, ηλικίας 57 ετών, που επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη από το Οχάιο. «Η κόρη μου μετακόμισε φέτος επομένως έχω περισσότερα χρήματα να ξοδέψω», επισήμανε η Αμερικανίδα.

Μία από τις πιο δραστήριες ημέρες αγορών της χρονιάς ξεκίνησε δυναμικά, εξήγησε ο Νιλ Σόντερς της εταιρείας GlobalData Retail.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήδη ψωνίσει έως αυτή τη στιγμή φέτος και οι δαπάνες τους είναι κατά μέσο όρο υψηλότερες», αυξημένες περίπου 2% στα 407,20 δολάρια, σημείωσε ο αναλυτής που διευκρίνισε ότι οι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν ηλεκτρικά είδη ή έπιπλα.

Στα online καταστήματα, οι Αμερικανοί είχαν ξοδέψει 643 εκατομμύρια δολάρια έως τις 10 το πρωί τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) τη «Μαύρη Παρασκευή». Τα smartphone ηγούνται των προτιμήσεων των αγοραστών κι έδωσαν ώθηση στις συνολικές διαδικτυακές δαπάνες κατά 28% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με την Adobe Analytics, που καταγράφει την αγοραστική κίνηση σε 80 από τα 100 κορυφαία καταστήματα online λιανικής.

Το ύψος των διαδικτυακών αγορών αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα. Οι διαδικτυακές αγορές την Ημέρα των Ευχαριστιών κατέγραψαν αύξηση 28%, στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.


Φρενίτιδα για τις προσφορές

Οι καταναλωτές επέλεξαν να αγοράσουν είδη όπως τηλεοράσεις και iPad, αλλά και τηλέφωνα, παιχνίδια, βιντεοκονσόλες και μαγειρικά σκεύη.

Μεταξύ αυτών η Σαρλότ Τζάκσον, από το Λονδίνο, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με τη μητέρα της ειδικά για τη Black Friday.

«Η Μαύρη Παρασκευή δεν έχει και τόσες προσφορές στην πατρίδα μου» σημείωσε η 27χρονη Βρετανίδα, ενώ αγόραζε εσώρουχα και πιτζάμες από το Victoria’s Secret.

Στο εμπορικό κέντρο Waterfront στο Πίτσμπουργκ, ο κόσμος είχε κατακλύσει τον χώρο έξω από το κατάστημα Bath & Body Works πριν από τις 6 το πρωί σήμερα, σχηματίζοντας ουρές για να αγοράσει κεριά, σαπούνια και λοσιόν σε έκπτωση.

Την ίδια ώρα, σε άλλες περιοχές της χώρας, ειδικά στα βορειοανατολικά, οι ουρές έξω από τα καταστήματα ήταν μικρότερες σε σχέση με άλλες χρονιές εξαιτίας του τσουχτερού κρύου. Στη Βιρτζίνια, κατάστημα ρούχων προσέφερε ζεστή σοκολάτα με μαρσμέλοους στις γυναίκες που περίμεναν έξω από τα δοκιμαστήρια.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:20

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.