Σε 2,3 tcf ΦΑ στοχεύει το γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean στο Ισραήλ

Το γεωτρητικό πρόγραμμα στο Ισραήλ για το 2019 έχει ως στόχο 2,3 τρισ. κυβικά πόδια (tcf) φυσικού αερίου και 31 εκ. βαρέλια ελαφρών υδρογονανθράκων με υψηλή πιθανότητα επιτυχίας, λέει η Energean.

Σύμφωνα με την Επενδυτική και Επιχειρησιακή Ενημέρωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ εταιρείας – η μετοχή της οποίας έχει ενταχθεί και στον δείκτη FTSE 250 της Κύριας Αγοράς του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου – το πρόγραμμα ανάπτυξης στα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ προχωρεί σύμφωνα με το σχεδιασμό για παράδοση των πρώτων ποσοτήτων φυσικού αερίου εντός του πρώτου τριμήνου του 2021.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η έναρξη κατασκευής της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) που θα αναπτύξει τα υπεράκτια κοιτάσματα της περιoχής έχει προγραμματιστεί για τις 26 Νοεμβρίου 2018 στην Κίνα.

Η Energean λέει ακόμη ότι έχει ως μεσοπρόθεσμο στόχο να καλύψει την εναπομείνουσα δυναμικότητα παραγωγής στο FPSO (3,8 δισεκ. κυβικά μέτρα ετησίως), καθώς έχει εντοπίσει ισχυρή και αυξανόμενη ζήτηση για αέριο, με τις μελλοντικές πωλήσεις να εστιάζονται στην αναπτυσσόμενη αγορά του Ισραήλ καθώς και στις εξαγωγές σε περιφερειακές αγορές.

Προστίθεται ότι η εταιρεία έχει ήδη καλύψει με μακροχρόνια συμβόλαια 4,2 δισεκ. ετησίως από τη συνολική δυναμικότητα των 8 δισεκ. ετησίως του FPSO.

Η εταιρεία λέει ακόμη ότι αναμένει την πρώτη παραγωγή από την οριζόντια γεώτρηση στο πετρελαϊκό πεδίο Έψιλον στην περιοχή του Πρίνου εντός του έτους, ενώ η κατασκευή της νέας εξέδρας που θα εγκατασταθεί στο πεδίο ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου, ενώ αναμένεται η ένταξή της στους δείκτες TA-90, TA-125 και TA-Oil & Gas.

Όπως δήλωσε ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, τα αναπτυξιακά σχέδια της Energean προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ παράλληλα έχουν ενεργοποιήθεί γεωτρητικά προγράμματα τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελλάδα, επιδιώκοντας σημαντική αύξηση στα αποθέματα και την παραγωγή.

Είπε επίσης ότι διαπιστώνεται «ισχυρή και αυξανόμενη ζήτηση για το φυσικό αέριο και έχουμε ως στόχο να αποδείξουμε την ύπαρξη αποθεμάτων ικανών να καλύψουν την διαθέσιμη ποσότητα των 3,2 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως από το σύνολο των 8 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως που είναι η δυναμικότητα του FPSO».

Ο κ. Ρήγας ανέφερε εξάλλου ότι οι μελλοντικές πωλήσεις θα επικεντρωθούν τόσο στη συνεισφορά στη διασφάλιση του εφοδιασμού και τη διαφοροποίηση των πηγών στην ισραηλινή αγορά όσο και στις εξαγωγές σε αγορές – κλειδιά στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Μεσογείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.