Μπολσονάρου: θα μεταφέρω την πρεσβεία μας στην Ιερουσαλήμ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ένα μέτρο που έχει ήδη υλοποιήσει ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

"Οπως το ανακοινώσαμε ήδη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σκοπεύουμε να μεταφέρουμε την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ" γνωστοποίησε ο Μπολσονάρου με μήνυμά του στο Twitter. "Το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο κράτος και εμείς πρέπει να το σεβαστούμε αυτό απόλυτα" συμπλήρωσε ίδιος.

Λίγο μετά το tweet του που δημοσιεύτηκε στην πορτογαλική και την αγγλική γλώσσα, ο ακροδεξιός πρόεδρος υποστήριξε σε μια συνέντευξη Τύπου πως δεν πιστεύει ότι αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να δημιουργήσει "βαρύ κλίμα" στις σχέσεις μεταξύ της Βραζιλίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

"Νιώθουμε τον μεγαλύτερο σεβασμό για τον λαό του Ισραήλ και για τον αραβικό λαό. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα με κανέναν. Θέλουμε να έχουμε εμπορικές σχέσεις με όλον τον κόσμο και να αναζητούμε ειρηνικές λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων" υπογράμμισε.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα από την ισραηλινή εφημερίδα Hayom, που πρόσκειται στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Μπολσονάρου υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρέπει να είναι ελεύθερο στο να επιλέξει την πρωτεύουσά του. "Οταν με ρωτούσαν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, εάν θα το έκανα μόλις γινόμουν πρόεδρος, εγώ απαντούσα "ναι", εσείς αποφασίζετε ποια είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, όχι τα άλλα κράτη" σημείωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.