Ερντογάν για την υπόθεση Κασόγκι:Δεν πρέπει να καλυφθεί η δολοφονία

Αρχισε στο τουρκικό κοινοβούλιο η ομιλία του προέδρου της Τουρκίας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος AKP κατά την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις συνθήκες της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι.

Όπως είπε ο Ερντογάν, δύο ομάδες Σαουδαράβων ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Μία ομάδα εννέα ατόμων, στα οποία περιλαμβάνονται και στρατηγοί, ήλθε στην Τουρκία από την Σαουδική Αραβία.

Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι συνομίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και συμφώνησαν για την δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει το έργο της. Δέκα πέντε Σαουδάραβες ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Ερντογάν επιβεβαιώνοντας και την χρησιμοποίηση του σωσία του Τζαμάλ Κασόγκι, γεγονός που οι αρχές του Ριάντ αρνήθηκαν.

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι σχεδιάσθηκε ημέρες πριν την 2α Οκτωβρίου, οπότε ο δημοσιογράφος εξαφανίσθηκε μετά την είσοδό του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνταντινούπολη, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι ομάδα από τρεις Σαουδάραβες ερεύνησε δάσος κοντά στην Κωνσταντινούπολη μία ημέρα πριν από την δολοφονία.

«Για ποιον λόγο βρέθηκε η 15μελής ομάδας των Σαουδαράβων στην Τουρκία; Με τις εντολές ποιου; Γιατί το προξενείο δεν άνοιξε αμέσως στην έρευνα;. Γιατί έγιναν τόσες διαφορετικές δηλώσεις από τους Σαουδάραβες; Ποιος είναι ο τοπικός συνεργάτης που πέταξε το πτώμα του Κασόγκι; Οι Σαουδάραβες πρέπει να απαντήσουν σε όλες αυτές τις ερωτήσεις», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η δολοφονία του Κασόγκι είναι ειδεχθής, μία αποτρόπαια πράξη που δεν πρέπει να καλυφθεί. Ο θάνατος του Κασόγκι αποτελεί διεθνή υπόθεση, μία υπόθεση που η Τουρκία θα κυνηγήσει, είπε. Οσοι έχουν εμπλακεί πρέπει να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Δεν αμφιβάλλω για την ειλικρίνεια του βασιλιά Σαλμάν. Με δεδομένο αυτό, πρέπει να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα. Πρόκειται για πολιτική δολοφονία», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν στοιχεία ότι η δολοφονία ήταν σχεδιασμένη υπόθεση. Η Τουρκία και ο κόσμος θα ικανοποιηθούν όταν όλοι οι εντολείς και οι αυτουργοί λογοδοτήσουν. Και άλλες χώρες πρέπει να συμμετάσχουν στην έρευνα, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Η αρχηγός της CIA Τζίνα Χάσπελ εστάλη από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για «να παρευρεθεί στις έρευνες των τουρκικών αρχών» για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τζίνα Χάσπελ έφθασε στην Αγκυρα την χθεσινή νύκτα , λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου της Τουρκίας.

Η ομιλία του Ερντογάν άρχισε με καθυστέρηση μισής ώρας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.