Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ανακοινώνει ότι βομβάρδισε δύο τεμένη

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που δρα στη Συρία και στο Ιράκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι βομβάρδισε τις τελευταίες ημέρες δύο τεμένη, στο ένα από τα οποία, κατ` αυτόν, είχαν εγκαταστήσει το αρχηγείο τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), στη Σούσα, στην ανατολική Συρία.

Ο διεθνής συνασπισμός ανέφερε ότι κατέστρεψε τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών «πολλά κτίρια που χρησιμοποιούσε (το ΙΚ) για να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των συμμάχων (του) των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Σούσα».

«Το ένα από αυτά τα κτίρια ήταν ένα τέμενος που χρησιμοποιείτο ως θέση άμυνας (...) και το πλήγμα είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί τζιχαντιστές που πυροβολούσαν» εναντίον μαχητών των ΣΔΔ, μιας συμμαχίας αραβικών και κουρδικών οργανώσεων που πολεμά με την υποστήριξη των ΗΠΑ εναντίον του ΙΚ στην ανατολική Συρία, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του συνασπισμού.

Επρόκειτο για το δεύτερο τέμενος που έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής μέσα σε τέσσερις ημέρες: την Πέμπτη, αεροπορική επιδρομή έπληξε ένα πρώτο τέμενος, το οποίο είχε μετατραπεί από το ΙΚ σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 «τρομοκράτες», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνασπισμού, τον συνταγματάρχη Σον Ράιαν. Οι χώροι θρησκευτικής λατρείας κανονικά προστατεύονται βάσει των συμβάσεων της Γενεύης, αναγνώρισε τη Δευτέρα ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Ρομπ Μάνινγκ.

«Εκτός αν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς», έσπευσε να συμπληρώσει. «Όταν το ΙΚ επιλέγει εσκεμμένα να χρησιμοποιήσει αυτό το κτίριο και να το κάνει κέντρο διοίκησης του ελέγχου», τότε αυτό «χάνει το καθεστώς του προστατευμένου κτιρίου», εξήγησε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αεροπορική επιδρομή της Πέμπτης είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άμαχοι, ανάμεσά τους 7 παιδιά, μέλη των οικογενειών μελών του ΙΚ. Σκοτώθηκαν επίσης 11 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Ο συνασπισμός αντιθέτως ανέφερε ότι και στις δύο περιπτώσεις ήταν παρόντες όταν προχώρησε στις επιδρομές μόνο μαχητές. Τα δύο τεμένη τα οποία καταστράφηκαν απέχουν λιγότερο από τρία χιλιόμετρα το ένα από το άλλο, ανέφερε μια στρατιωτική πηγή. Ήταν οι τζιχαντιστές του ΙΚ αυτοί που μετέτρεψαν τα τεμένη σε «στρατιωτικούς στόχους», επέμεινε ο συνταγματάρχης Μάνινγκ. «Είναι βάρβαροι, δεν έχουν καμιά ηθική, το να προκαλούν κινδύνους για τους άμαχους δεν είναι κανένα πρόβλημα γι` αυτούς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.