Κασόγκι – σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρίγκιπα

Ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει σήμερα πληροφορίες που εμπλέκουν άμεσα τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Οι πληροφορίες για τη δολοφονία του Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, δίνονται μία ημέρα πριν από τις αποκαλύψεις που έχει δεσμευθεί να κάνει για την υπόθεση ο Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, ο αρχηγός της 15μελούς ομάδας που εστάλη στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσει τον δημοσιογράφο, βρισκόταν σε απευθείας επαφή με το γραφείο του πρίγκιπα διαδόχου μετά την δολοφονία.
Υπό τον τίτλο «σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρίγκιπα διάδοχο», η Yeni Safak αναφέρει ότι ο αρχηγός του αποσπάσματος κάλεσε «τέσσερις φορές τον διευθυντή του γραφείου του πρίγκιπα διαδόχου μετά την δολοφονία του Κασόγκι.
Προσθέτει ότι τουλάχιστον μία από τις κλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκε από το γραφείο του γενικού προξένου.
Ο αρχηγός του αποσπάσματος είναι μέλος της προσωπικής ασφάλειας του πρίγκιπα διαδόχου και εμφανίζεται, σύμφωνα με τις κάμερες παρακολούθησης, να φθάνει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και στην συνέχεια να βρίσκεται μπροστά από την κατοικία του προξένου την ημέρα της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι.

Πληροφορίες για τη δολοφονία

Χωρίς ανάκριση και χωρίς να υπάρξει διαμάχη, μέσα σε 7 με 8 λεπτά, ομάδα 15 εκτελεστών από τη Σαουδική Αραβία δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, αποκαλύπτει η "Χουριέτ", επικαλούμενη ηχητικό ντοκουμέντο από την δολοφονία στις 2 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ η ομάδα εκτέλεσης προσπαθούσε να ακινητοποιήσει τον Κασόγκι, αυτός αντιστάθηκε και τον δολοφόνησαν πνίγοντάς τον με ένα πλαστικό αντικείμενο.
Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι οι εκτελεστές έκοψαν το δάκτυλο του Κασόγκι, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να χρησιμοποιήσουν τα δακτυλικά του αποτυπώματα, για να θέσουν σε λειτουργία το ρολόι Apple Watch το οποίο φορούσε και ήταν συνδεδεμένο με το κινητό του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το δεύτερο μέρος της θηριωδίας ξεκίνησε με τεμαχισμό του νεκρού, όταν ο επικεφαλής του ιατροδικαστικού σώματος έβαλε μουσική και έκοψε το σώμα του σε 15 μέρη.
Εκτιμάται ότι το πτώμα μεταφέρθηκε εκτός του προξενείου, όχι όμως εκτός Κωνσταντινούπολης.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι τουρκικές αρχές είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό της σορού και στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.


Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου
Πηγές: Άννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.