Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %19 %762 %2018 %20:%Οκτ

Ο Ασάντζ μηνύει τον Ισημερινό για «παραβίαση δικαιωμάτων»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μήνυση στην κυβέρνηση του Ισημερινού προτίθεται να καταθέσει ο Τζούλιαν Ασάντζ σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ. Η αιτία της απόφασής του είναι η «παραβίαση των δικαιωμάτων του».

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του WikiLeaks, Μπαλταζάρ Γκαρθόν θα καταθέσει μήνυση κατά της κυβέρνησης του Ισημερινού για παραβίαση των «θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών» του ιδρυτή του WikiLeaks.

Σημειώνεται ότι η πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ανακοίνωσε μια σειρά από νέους κανόνες εν είδη τελεσιγράφου στον Άσαντζ, ο οποίος ζει εκεί από τον Ιούνιο του 2012.

Του ζήτησαν να αποφεύγει τα σχόλια για πολιτικά ζητήματα στο Διαδίκτυο, να καθαρίζει καλύτερα την τουαλέτα του και να φροντίζει καλύτερα τη γάτα του, ενώ θα απαιτείται και άδεια τρεις μέρες νωρίτερα για όποιον πρόκειται να τον επισκεφθεί.

Επίσης, η πρεσβεία ζητά από τον Ασάνζ και τους επισκέπτες του να κρατούν καθαρό το μπάνιο, ενώ τονίζουν ότι η διπλωματική αποστολή δεν θα πληρώνει για το φαγητό του, το πλύσιμο των ρούχων του ή άλλες δαπάνες για τη διαμονή του από την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Αν ο Ασάνζ παραβιάσει οποιονδήποτε από τους νέους κανονισμούς, απειλείται με τερματισμό του διπλωματικού ασύλου που του έχει χορηγηθεί από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής

Πηγή: Skai.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %19 %764 %2018 %20:%Οκτ