Μαγιόρκα:Τουλάχιστον 10 νεκροί και ένα παιδί που αγνοείται ο απολογισμός των πλημμυρών

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών δύο Βρετανοί, και ένα παιδί αγνοείται μετά τις σαρωτικές πλημμύρες που έπληξαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη το ανατολικό τμήμα της Μαγιόρκας, στο δημοφιλές για τους τουρίστες αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων.

"Ο αριθμός των νεκρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις χθες ανήλθε σε 10" ήταν το tweet που έστειλαν σήμερα γύρω στις 18.00 ώρα Κύπρου οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. "Δεν υπάρχει άλλος αγνοούμενος παρά μόνο ένα παιδί", διευκρίνισαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών που εξέδωσαν ανακοινώσεις στα καταλανικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά και τα γερμανικά, μια ένδειξη του μεγάλου αριθμού των Βρετανών και Γερμανών πολιτών που βρίσκονται στη νήσο.

Αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρους στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο ή καλυμμένα από λάσπη, στρώματα, καναπέδες και άλλα συντρίμμια στους δρόμους: το χωριό Σαντ Γιόρενκ, που επλήγη περισσότερο, υπέστη μεγάλες καταστροφές μετά τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις. Καθώς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χλμ από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, την πρωτεύουσα των Βαλεαρίδων που φιλοξένησε τον περασμένο χρόνο 13,8 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, στη πληγείσα περιοχή υπάρχουν πολλά τουριστικά καταλύματα. Μεταξύ των 10 νεκρών βρίσκονται και δύο Βρετανοί υπήκοοι, επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο τύπου το Φόρειν `Οφις.

Η βροχόπτωση, σε διάστημα λίγων ωρών, αιφνιδίασε ντόπιους και τουρίστες με τη σφοδρότητά της. "`Επεσαν 220 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο", εξήγησε η περιφερειακή κυβέρνηση των Βαλεαρίδων.

Ο Μανουέλ Τορεσκούσα περιέγραψε στην εφημερίδα Diario de Mallorca ότι παγιδεύτηκε στο όχημά του και χρειάστηκε να βγει από το παράθυρο και να κολυμπήσει στον χείμαρρο έως να βρει καταφύγιο. "Βγήκα από το αυτοκίνητό μου όπως μπόρεσα, από ένα παράθυρο, και κολύμπησα 500 μέτρα στο ρεύμα έως να φθάσω σε ένα σπίτι όπου κατάφερα να μπω από την πίσω πόρτα" αφηγήθηκε. "Δεν φορούσα σχεδόν τίποτα, καθώς τα ρούχα μου πιάστηκαν σε έναν μεταλλικό φράκτη καθώς κολυμπούσα. Οι ένοικοι του σπιτιού μου έδωσαν ένα πουκάμισο" να φορέσω, συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, επισκέφθηκε την περιοχή και υπογράμμισε τις "εξαιρετικά ακραίες συνθήκες του χθεσινού μετεωρολογικού φαινομένου". Υποσχέθηκε επίσης βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς. Η βασιλική οικογένεια απηύθυνε από την πλευρά της έκκληση για "αλληλεγγύη (...) από όλη την Ισπανία" μπροστά στην "απόγνωση και την τραγωδία" που βίωσαν τα θύματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.