Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %16 %644 %2018 %17:%Σεπ

Εκπαιδευτική άσκηση τουρκικού στρατού στη Μεσόγειο μέσω Ίσταγκραμ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Ίσταγκραμ ανέβασε ο Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων από εκπαιδευτική άσκηση Τούρκων κομάντο στην Μεσόγειο.

Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται η επίλεκτη μονάδα κομάντος SAT να κάνει κατάβαση από ελικόπτερο SEAHAWK στο τουρκικό πλοίο μεταφοράς καυσίμων και πολεμοφοδίων TCG. Σε άλλη φωτογραφία φαίνονται τα χτυπήματα από αμυντικό αεροπορικό σύστημα σε στόχους στον αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στην τρίτη φωτογραφία φαίνεται εκπαιδευτική άσκηση του μεταγωγικού αεροσκάφους C130. Ανέβασε ακόμη και φωτογραφία ενός δελφινιού με το μήνυμα “Χαιρετίσματα από τους ειδικούς δύτες”.
Πάντως το ενδιαφέρον του τουρκικού τύπου για τις φωτογραφίες είναι μεγάλο και σχολιάζει ότι φρεγάτες, κορβέτες και υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού που πλέουν στη Φότσα, απέναντι από τη Μυτιλήνη βρίσκονται σε ετοιμότητα και ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάνε παντού. Σχολιάζουν ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους σε μια περιοχή όπου τα πολεμικά πλοία όλου των ξένων δυνάμεων κάνουν επίδειξη δύναμης.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εδώ και καιρό οι ξένες δυνάμεις με αφορμή τον πόλεμο στη Συρία μεταφέρουν πολεμικά πλοία στην Μεσόγειο όπου βρίσκονται μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου. Επισημαίνουν ότι με την άσκηση αυτή η Τουρκία στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή.

Ανταπόκριση: Άννα Ανδρέου

Τελευταία τροποποίηση στις %PM, %16 %625 %2018 %17:%Σεπ