Αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες από το αεροσκάφος της Emirates που τέθηκε σε καραντίνα

Όλοι οι επιβάτες έχουν αποβιβαστεί από το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση ΕΚ 203 της εταιρείας Emirates από το Ντουμπάι για τη Νέα Υόρκη, στο οποίο, σύμφωνα με χθεσινές ειδησεογραφικές πηγές, τουλάχιστον 100 επιβάτες και μέλη του πληρώματος ασθένησαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.


 
Σε ανακοίνωση της, η Emirates αναφέρει ότι «όλοι οι επιβάτες εξετάστηκαν από τις τοπικές Αρχές Υγείας πριν την αποβίβασή τους, ενώ τρεις επιβάτες και εφτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περεταίρω εξετάσεις και ιατρική φροντίδα».
 
«Παράλληλα, επιπλέον ιατρικές εξετάσεις έγιναν σε εννιά ακόμη επιβάτες, δίπλα στον χώρο του αεροσκάφους, οι οποίοι στη συνέχεια έμειναν ελεύθεροι να αποχωρήσουν. Οι υπόλοιποι επιβάτες της πτήσης έμειναν, επίσης, ελεύθεροι να αποχωρήσουν και να παραλάβουν τα πράγματά τους», αναφέρει.
 
Προσθέτει ότι «το πλήρωμά μας και το προσωπικό της εταιρείας που βρίσκεται εκεί προσέφεραν την πλήρη συνεργασία τους και τις υπηρεσίες τους στη διάθεση των Αρχών κατά τη διαδικασία των εξετάσεων, ενώ το αεροπλάνο επέστρεψε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».
 
«Λόγω της καθυστέρησης της πτήσης, η επιστροφή της πτήσης ΕΚ 204 από τη Νέα Υόρκη στο Ντουμπάι έγινε με καθυστέρηση περίπου τριών ωρών. Οι επιβάτες των οποίων επηρεάστηκαν οι διασυνδεδεμένες πτήσεις στο Ντουμπάι εξυπηρετήθηκαν από το εκεί προσωπικό της εταιρείας», σημειώνει.
 
Τέλος, η εταιρεία απολογείται «για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε στους πελάτες μας», προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια των επιβατών μας και του πληρώματός μας είναι πάντοτε οι πρώτες μας προτεραιότητες».
 
Σύμφωνα με χθεσινή ανταπόκριση, το αεροσκάφος είχε τεθεί σε καραντίνα στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι. To Airbus A388 μετέφερε 521 επιβάτες, πολλοί από τους οποίους ανέφεραν ότι αισθάνονταν αδιαθεσία και κάποιοι από αυτούς παρουσίαζαν συμπτώματα όπως βήχα και πυρετό.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:48

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.