Τουρκικό ΥΠΕΞ: Παραβίαση Συμβολαίου Γενεύης η απόφαση ΣτΕ για άσυλο

Παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας της Ελλάδας για παροχή ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιώτες που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου. Υποστηρίζει ακόμη ότι αποτελεί παραβίαση του Συμβολαίου της Γενεύης για το καθεστώς των προσφύγων.

“Το Συμβούλιο Επικρατείας της Ελλάδας έλαβε ακόμη μια απόφαση σκάνδαλο απορρίπτοντας την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης για αναγνώριση ασύλου στον δράστη της επιχείρησης πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου Σουλεϊμάν Οσκαυνακτσί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι “η απόφαση αυτή του Συμβουλίου Επικρατείας της Ελλάδας είναι ενάντια και στις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και έχει χαρακτήρα παραβίασης Σύμβαση της Γενεύης για το νομικό καθεστώς των προσφύγων του 1951”. 

“Η Ελλάδα απορρίπτοντας το αίτημα για έκδοση των προδοτών του πραξικοπήματος προετοίμασε το έδαφος για αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες πληγώνουν τη συνείδηση του τουρκικού έθνους. Οι ελληνικές αρχές δεν πρέπει να επιτρέψουν περαιτέρω να γίνει η χώρα τους ασφαλή λιμάνι για τους πραξικοπηματίες προσφεύγοντας στους δικαστικούς μηχανισμούς οι οποίες στερούνται αντίληψης δικαίου σε σημείο που να παραβιάζουν τις διεθνείς υποχρεώσεις”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:06

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.