Οργή στον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας για τον Ζεεχόφερ

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών Ζεεχόφερ απέρριψε τα αιτήματα περί παραίτησής του, που διατύπωσαν η Αριστερά (Die Linke) και οι Φιλελεύθεροι ( FDP), μετά το θάνατο πρόσφυγα που απελάθηκε στο Αφγανιστάν.Ο πρόσφυγας αυτοκτόνησε λίγες ημέρες μετά την απέλαση του στο Αφγανιστάν.

 
Ο Ζεεχόφερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν κατανοεί τα αιτήματα αυτά, ενώ πρόσθεσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είναι αρμόδια για την επιλογή των προσφύγων προς απέλαση.
 
Εν τω μεταξύ, είχε προηγηθεί δήλωση του Ζεεχόφερ την 4η Ιουλίου, την ημέρα των 69ων γενεθλίων του, ότι επαναπροωθήθηκαν 69 άτομα στο Αφγανιστάν, χωρίς να έχει δοθεί εντολή από τον ίδιο.
 
Αφού έμαθε την είδηση της αυτοκτονίας του ενός εκ των 69 Αφγανών που απελάθηκαν, ο Ζεεχοφερ εξέφρασε τη βαθιά λύπη του, ενώ επεσήμανε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί αντικειμενικά και με σεβασμό.
 
Ο επικεφαλής της νεολαίας του SPD, Κεβιν Κουνερτ  έγραψε στο twitter ότι ο Ζεεχόφερ είναι «αξιολύπητα κυνικός και ο χαρακτήρας του δεν αρμόζει στη θέση του».
 
Εξάλλου, από την αντιπολίτευση τέθηκε θέμα παραίτησής Ζεεχόφερ. «Ένας Υπουργός Εσωτερικών, που δημόσια χαίρεται όταν άνθρωποι επαναπροωθούνται σε εμπόλεμες χώρες, έχει προφανώς όχι μόνο τρομερό έλλειμμα ανθρωπιάς, αλλά και προσόντων για τη θέση του. Κατά την άποψη μου πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε η Ούλα Γιέλπκε, εκπρόσωπος της Κ.Ο. του Κόμματος της Αριστεράς, υπεύθυνη για εσωτερικά θέματα. 
 
Η βουλευτής των Πρασίνων Κλαούντια Ροθ δήλωσε ότι ο Υπ. Εσωτερικών ήταν εμφανώς χαρούμενος όταν ανακοίνωσε την απέλαση 69 προσφύγων την ημέρα των 69ων γενεθλίων του, σε μια χώρα που κυριαρχεί ο πόλεμος και η τρομοκρατία, όπου πολίτες πεθαίνουν και όπου λόγω έλλειψης προοπτικής ο πρόσφυγας που απελάθηκε αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού. Ο Ζεεχόφερ πρέπει να καταλάβει εν τέλει ότι «δεδομένης της συνεχιζόμενης καταστροφικής κατάστασης ασφαλείας, δεν δικαιολογούνται οι απελάσεις προς το Αφγανιστάν».
 
Η αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδιακής Βουλής Ρενατε Σμιτ (SPD) έγραψε σε επιστολή της προς το Ζεεχόφερ ότι δεν του έχει απομείνει ίχνος ανθρωπιάς και η δυστυχία άλλων ανθρώπων δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί ‘δώρο ή ευτυχία’. Μάλιστα τον κατηγόρησε για τον θάνατο προσφύγων στη Μεσόγειο. «Από τώρα, οι 1.400 νεκροί στη Μεσόγειο είναι δικοί σας νεκροί», ανέφερε στην επιστολή της.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.