Πίεση προς τη Μέι για τη συμφωνία Brexit

Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, δήλωσε ότι αναμένει πως οι υπόλοιποι ηγέτες της ΕΕ θα στείλουν ένα «ισχυρό μήνυμα» στην Τερέζα Μέι ότι οι συνομιλίες για το Brexit θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.

Την παραμονή της σημερινής συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό, ο κύριος Βαράντκαρ χαρακτήρισε την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες το τελευταίο διάστημα «απογοητευτική». Το βασικό αγκάθι που έχει προκύψει είναι ο τρόπος αποφυγής των σκληρών συνόρων στην Ιρλανδία, από τη στιγμή που το Λονδίνο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα βγει από την ενιαία αγορά και από την τελωνειακή ένωση. Η κυρία Μέι θα προβεί σε ενημέρωση προς τους υπόλοιπους ηγέτες στις Βρυξέλλες, με τις δύο πλευρές να έχουν θέσει ως στόχο μια συμφωνία επί των όρων αποχώρησης και επί ενός πλαισίου συμφωνίας για τη μελλοντική εμπορική σχέση στη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου. Στο μεσοδιάστημα η κυρία Μέι σχεδιάζει να επισκεφθεί διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με πληροφορίες. Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις και από τις επιχειρήσεις της χώρας της, που τονίζουν ότι είναι πια ώρα για μια σαφή εικόνα της μελλοντικής σχέσης με την ΕΕ. Η κυρία Μέι έχει καλέσει τους υπουργούς της στην πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στις 6 Ιουλίου για ένα κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο και ενώ είναι ακόμα και δημόσιες σε κάποιες περιπτώσεις οι αντιπαραθέσεις υπουργών που ανήκουν  σε διαφορετικά στρατόπεδα ως προς το πόσο «μαλακό» ή «σκληρό» πρέπει να είναι το Brexit. Εκτιμήσεις των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι η κυρία Μέι προσανατολίζεται προς μια σχετικά πιο ήπια εκδοχή του Brexit, ενδεχομένως με κάποιου τύπου τελωνειακή ένωση που θα αφορά τα προϊόντα, αλλά όχι τις υπηρεσίες.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:08

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
06:03
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
05:59
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.