Ζητήθηκε από τον αμερικανικό στρατό η φρούρηση μεταναστών

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ζήτησε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν την υποδοχή, τη φροντίδα και τη φρούρηση οικογενειών παράτυπων μεταναστών που συνολικά θα αριθμούν έως και 12.000 ανθρώπους, σε εγκαταστάσεις τους σε πολιτείες που γειτονεύουν με το Μεξικό, γνωστοποίησε το Πεντάγωνο την Τετάρτη.

Σε ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο διευκρινίζει ότι ζητήθηκε από τον αμερικανικό στρατό να αναλάβει την υποδοχή 2.000 ανθρώπων τις προσεχείς 45 ημέρες.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ζήτησε ταυτόχρονα από το Υπουργείο Άμυνας να υποδείξει ή να ανεγείρει εγκαταστάσεις κατάλληλες για τον σκοπό αυτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου. Στο κείμενο γίνεται λόγος για "καταυλισμούς" που "κατά προτίμηση" θα πρέπει να βρίσκονται στο Τέξας, την Αριζόνα, το Νέο Μεξικό ή την Καλιφόρνια.
Στο μεταξύ, το Βατικανό θέλησε να πάρει και πάλι θέση επί του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, με μια δήλωση του Καθολικού Αρχιεπισκόπου `Αντζελο Μπέτσιου, ενός από τους στενότερους συνεργάτες του Πάπα Φραγκίσκου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Μπέτσιου, ο οποίος είναι ο τρίτος κληρικός στην ιεραρχία του Βατικανού, μετά τον Ποντίφικα, δήλωσε: "Αναλαμβάνουν όλο το βάρος της υποδοχής χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα - οι οποίες είναι εκ των πραγμάτων και οι πιο εκτεθειμένες - και δεν είναι σωστό. Αλλά το να χρησιμοποιούνται πλοία γεμάτα ανθρώπους για την προώθηση πολιτικών θέσεων είναι απαράδεκτο".
"Υπενθυμίζω τα όσα είπε πρόσφατα ο Πάπας: οι μετανάστες είναι άνθρωποι και όχι αριθμοί. Μπορεί σήμερα να μην είναι δημοφιλές να υπερασπίζεται κανείς τους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο, αλλά ο Πάπας και η Εκκλησία δεν μπορούν να αγνοήσουν την αποστολή τους", πρόσθεσε ο Ιταλός υψηλόβαθμος κληρικός.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:08

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.