Τραμπ: Η σθεναρή μας στάση απέναντι στη Β.Κορέα απέδωσε καρπούς

Η σθεναρή στάση που υιοθέτησε απέναντι στην Βόρεια Κορέα επέτρεψε την απεμπλοκή της κατάστασης, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της ιστορικής συνάντησης που αναμένεται ότι θα έχει σύντομα με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τραμπ υπενθύμισ,ε μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ, τις κριτικές που είχε δεχθεί από τους επικριτές του την εποχή που επικρατούσε η μέγιστη ένταση με τον Κιμ και οι δύο ηγέτες αντήλλασσαν σχεδόν καθημερινά προσωπικές προσβολές και απειλές για πόλεμο. "Θυμάστε τι έλεγαν; 'θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο'", είπε απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του ο Τραμπ.

"Οχι, το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν!", υπογράμμισε. Ο Τραμπ εξέφρασε, εξάλλου, με κάποια επιφύλαξη, αισιοδοξία για τη σύνοδο κορυφής που αναμένεται να έχει ως τον Ιούνιο με τον Κιμ, μετά την ιστορική συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη και τον Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο Μουν Τζε-ιν.

"Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των προσεχών τριών ή τεσσάρων εβδομάδων, αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση", αλλά "θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή", σημείωσε. "Το επαναλαμβάνω, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει". Στην περίπτωση αυτή φεύγω", κατέληξε.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Παρασκευής με τον Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, ότι η Πιονγιάνγκ θα καλέσει εμπειρογνώμονες από την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να παρευρεθούν στο κλείσιμο του χώρου πυρηνικών δοκιμών της χώρας τον Μάιο, ανέφερε σήμερα η Σεούλ.

Στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, ο Κιμ δήλωσε ότι θα "κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών τον Μάιο και θα καλέσει σύντομα εμπειρογνώμονες από την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ να φανερώσουν τη διαδικασία στη διεθνή κοινότητα με έναν διαφανή τρόπο", τόνισε η νοτιοκορεατική Προεδρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:08

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
17:55
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Λετυμπιώτης: Το Κυπριακό είναι ένα εξόχως ευρωπαϊκό πρόβλημα
15:58
Σαλβίνι: H Κύπρος έζησε παρόμοια δοκιμασία με τη γενοκτονία των Αρμενίων
15:53
Προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βάσα Κελλακίου
15:12
Στα επίπεδα λιμού η Γάζα τις επόμενες έξι εβδομάδες
15:08
Στρατιωτικά άλογα ενεπλάκησαν σε ατυχήματα με τραυματίες στο Λονδίνο
13:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.