Όλα έτοιμα για την αυριανή συνάντηση κορυφής Κιμ-Μουν

Πρόβα τζενεράλε πραγματοποίησαν σήμερα αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας για την επικείμενη σύνοδο κορυφής με τη Βόρεια Κορέα προκειμένου να ελέγξουν ότι όλα είναι έτοιμα για την αυριανή ιστορική συνάντηση, όπως ανακοίνωσε ο προεδρικός Γαλάζιος Οίκος της Σεούλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου της Νότιας Κορέας, του Μουν Τζε-ιν, η τελική πρόβα πραγματοποιήθηκε γύρω στις 14.00 (τοπική ώρα, 08.00 ώρα Ελλάδας) στο Πανμουντζόμ, στο «χωριό της ειρήνης», στη μεθόριο μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών.

Ο Μουν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να έχουν αύριο την πρώτη συνάντηση κορυφής στη νοτιοκορεατική πλευρά του Πανμουντζόμ. Ο Κιμ θα γίνει ο πρώτος Βορειοκορεάτης ηγέτης που θα εισέλθει στο έδαφος της Νότιας Κορέας από το τέλος του πολέμου της Κορέας (1950-53).

Ο Κιμ θα δρασκελίσει τη στρατιωτική οροθετική γραμμή μεταξύ των δύο χωρών, που σηματοδοτείται μόνο από ένα χαμηλό τσιμεντένιο πεζούλι σε ένα στενό διάδρομο μεταξύ των γαλάζιων κτιρίων του χωριού. Εκεί θα τον αναμένει ο Μουν, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσουν χειραψία δίπλα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Εκεχειρίας. Οι δύο ηγέτες, συνοδεία τιμητικού αγήματος της Νότιας Κορέας, θα κατευθυνθούν σε προαύλιο χώρο του Πανμουντζόμ για την τελετή υποδοχής. Ο χώρος αυτός βρίσκεται μεταξύ του Οίκου της Ελευθερίας και του Οίκου της Ειρήνης, ενός τριώροφου κτιρίου που πρόσφατα ανακαινίστηκε για τη συνάντηση Μουν-Κιμ.

Μετά την τελετή υποδοχής, που θα περιλαμβάνει και την επιθεώρηση του αγήματος, ο Μουν και ο Κιμ θα κινηθούν πεζή στον Οίκο της Ειρήνης, όπου ο Κιμ θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών και θα απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό στο πλάι του Μουν, στον πρώτο όροφο του κτιρίου πριν τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν στον δεύτερο όροφο.

Για την τρίτη κατά σειρά σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών –η πρώτη έγινε το 2000 και η δεύτερη το 2007– έξι από τους επτά αξιωματούχους του στενού περιβάλλοντος του Μουν συμμετείχαν στην τελική πρόβα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο προσωπάρχης, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και οι υπουργοί Επανένωσης, Άμυνας και Εξωτερικών.

Η γενική δοκιμή έγινε με βάση τον αυριανό προγραμματισμό. Οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας έλεγξαν με κάθε λεπτομέρεια πώς ο Κιμ θα διασχίσει πεζός τη στρατιωτική διαχωριστική γραμμή, πώς θα γίνει η χειραψία των δύο ηγετών και πώς θα τραβηχτεί η αναμνηστική τους φωτογραφία.

ΤΦ

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:10

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.