UNICEF :Η Ανατολική Γούτα εξελίσσεται σε "κόλαση επί της γης" για τα παιδιά

"Κόλαση επί της γης" για τα παιδιά χαρακτήρισε η επικεφαλής της UNICEF τον πολιορκημένο θύλακα της Ανατολικής Γούτας, κοντά στη Δαμασκό, κάνοντας έκκληση για κατεπείγουσα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

"Οι βομβαρδισμοί είναι σχεδόν αδιάκοποι και αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά βλέπουν τη βία, βλέπουν τον θάνατο, τους ακρωτηριασμούς. Και τώρα υπάρχει έλλειψη νερού και τροφίμων, έτσι έρχονται και οι ασθένειες" είπε η Χενριέτα Φορ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters. Από τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού για την ανακατάληψη του προπυργίου των ανταρτών, που ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 900 άμαχοι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες σε όλη τη Συρία. Όμως η Δαμασκός και η Ρωσία υποστηρίζουν ότι η εκεχειρία δεν ισχύει για τους αντάρτες της Ανατολικής Γούτας που τους χαρακτηρίζουν "τρομοκράτες". Μια αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ με τρόφιμα και φάρμακα πέρασε στον θύλακα την Δευτέρα αλλά αναγκάστηκε να αναχωρήσει πριν ολοκληρωθεί η εκφόρτωση, λόγω των μαχών. "Χρειαζόμαστε μια ευκαιρία να παραδώσουμε τη βοήθεια. Τα κομβόι πρέπει να φτάσουν με τρόφιμα και εφόδια και το τελευταίο παρέδωσε μόνο τα μισά" είπε η Φορ. Πρόσθεσε ότι "5,8 εκατομμύρια Σύροι έχουν εκτοπιστεί, είτε στο εσωτερικό της χώρας είτε εκτός (...) και οι μισοί από αυτούς είναι παιδιά, τα παιδιά επηρεάζονται περισσότερο". Τα παιδιά που είναι πιο ευάλωτα είναι εκείνα που έχουν χωριστεί από τις οικογένειες τους. Η UNICEF προσπαθεί να ενώσει τα παιδιά αυτά με συγγενείς τους. "Στην Ανατολική Γούτα αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Δεν έχουμε επαρκή πρόσβαση... είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τα παιδιά", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.