Τόκιο: Χορευτές προτρέπουν τους άνδρες να προσφέρουν λουλούδια για τον Αγ. Βαλεντίνο

Μουσικοί και χορευτές γέμισαν τους δρόμους του Τόκιο και γυναίκες με αραχνοΰφαντα φορέματα πρόσφεραν λουλούδια σε γυναίκες που περνούσαν από εκεί, προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άνδρες να αγοράσουν λουλούδια και να τα προσφέρουν στις Βαλεντίνες τους.

Στην Ιαπωνία κατά παράδοση οι γυναίκες προσφέρουν σοκολατάκια στους άνδρες την ημέρα αυτή και το ίδιο πράττουν και οι άνδρες.
Από τότε που άρχισε να γιορτάζεται ο Αγιος Βαλεντίνος στην Ιαπωνία, πριν από τέσσερις δεκαετίες, οι γυναίκες αγοράζουν σοκολατάκια και δώρα για τους άνδρες, είτε είναι σύζυγοι, φίλοι, συνάδελφοι, προϊστάμενοι στη δουλειά. Ορισμένοι άνδρες ανταποδίδουν παρομοίως ένα μήνα αργότερα, όπως θέλει το έθιμο "White Day".
Μέλη της ομάδας τέχνης "NAKED" ήθελαν έτσι να δείξουν στους άνδρες πόση χαρά μπορούν να χαρίσουν στις γυναίκες, προσφέροντάς τους ένα μπουκέτο λουλούδια. Οι καλλιτέχνες σκοπεύουν να προσφέρουν 1.000 λουλούδια."Στην Ιαπωνία, από πολιτισμικής άποψης, οι περισσότεροι άνδρες δειλιάζουν να προσφέρουν λουλούδια σε ανθρώπους που αγαπούν, αλλά εμείς θέλαμε να μεταφέρουμε μια νέα συνήθεια όπου οι άνδρες θα μπορούν να προσφέρουν λουλούδια, κυρίως μια μέρα σαν του Αγίου Βαλεντίνου", δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης.
Η Γιόκο Κινουγκάσα, μια Γιαπωνέζα που περνούσε από εκεί, επιδοκίμασε την ιδέα. "Για τις γυναίκες ειδικά, να παίρνουν λουλούδια ως δώρο, είναι κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο". Αλλη περαστική, η `Αικα Ακαχόρι, είπε ότι ουδέποτε έλαβε λουλούδια στη ζωή της. "Είναι δύσκολο να πεις σε έναν άνδρα `Θα ήθελα λίγα λουλούδια`. Αλλά αν συμβεί, θα τα πάρω με μεγάλη χαρά".
Ο Γιοσιγιούκι Σιμάντα, στέλεχος εταιρείας που αγόραζε λουλούδια σε γειτονικό ανθοπωλείο δεν έδειχνε να είχε πειστεί. "Μου έχουν προσφέρει ήδη σοκολατάκια. Και θα ανταποδώσω με σοκολατάκια. Τα λουλούδια αυτά είναι για το γραφείο, γιατί έρχονται πελάτες".
Την 1η Φεβρουαρίου, η βελγική σοκολατοποιία Godiva, με ολοσέλιδη διαφήμισή της στην εφημερίδα Asahi κάλεσε τις Γιαπωνέζες να σταματήσουν να προσφέρουν την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου σοκολάτες στους άνδρες, είτε είναι διευθυντές τους, είτε συνάδελφοι, και συνεπώς να πάψουν να ξοδεύουν τόσα πολλά χρήματα για "συμβατικά" δώρα που νιώθουν υποχρεωμένες να κάνουν. "Η μέρα αυτή είναι για να εκφράζονται τα αληθινά αισθήματα και όχι η μέρα για την εναρμόνιση των σχέσεων στη δουλειά", έγραφε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.