Μαρόκο: Οι Αρχές κατέσχεσαν πάνω από 500 κιλά κοκαΐνης

Οι Αρχές του Μαρόκου ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι κατέσχεσαν στην Καζαμπλάνκα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, «541 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο» που μεταφέρθηκε στο βασίλειο από τη Λατινική Αμερική.

Έξι ύποπτοι, ανάμεσά τους ένας Βραζιλιάνος τον οποίο βαρύνουν υποψίες πως είναι ο «εγκέφαλος αυτής της σπείρας κακοποιών» συνελήφθησαν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κεντρική υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών του Μαρόκου.

Πέντε αυτοκίνητα και «μεγάλα χρηματικά ποσά» επίσης κατασχέθηκαν.

Τα πρώτα στοιχεία τις έρευνας υποδεικνύουν ότι το δίκτυο των κακοποιών έχει «διεθνείς διακλαδώσεις», δηλαδή δεσμούς με «καρτέλ της Λατινικής Αμερικής», τα οποία προσπαθούν να «εκμεταλλευτούν τη στρατηγική θέση του βασιλείου» για να το μετατρέψουν σε κόμβο «διαμετακόμισης προς τον ευρωπαϊκό χώρο», όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Την τελευταία δεκαετία αναπτύχθηκαν διάφορες οδοί για τη διακίνηση κοκαΐνης με προορισμό την Ευρώπη και προέλευση την κεντρική και τη Λατινική Αμερική, συνήθως μέσω χωρών της δυτικής Αφρικής και, πιο πρόσφατα, της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC).

Οι Αρχές του Μαρόκου έχουν πολλαπλασιάσει τα τελευταία χρόνια τις ανακοινώσεις περί κατασχέσεων μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης προερχόμενης από τη νότια Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ


  

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:36

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συνάντηση Ερντογάν με επικεφαλής πολιτικού γραφείου Χαμάς
18:55
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.