Συρία: Έξι άμαχοι νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στον ελεγχόμενο από αντάρτες και τζιχαντιστές θύλακα της Ανατολικής Γούτας, κοντά στη Δαμασκό, που διέκοψαν τη σύντομη ηρεμία μετά τον καταιγισμό της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ενέτεινε από την 5η Φεβρουαρίου τις επιδρομές στη Γούτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μέσα σε πέντε ημέρες πάνω από 240 άμαχοι, ανάμεσά τους περίπου 60 παιδιά, και να τραυματιστούν άλλοι περίπου 775, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Σάββατο πάντως στην περιοχή αυτή επικράτησε σχετική ηρεμία: η Δαμασκός βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ εναντίον στρατιωτικών στόχων στο συριακό έδαφος, εγκαταστάσεων των κυβερνητικών δυνάμεων και των ιρανών συμμάχων τους.

«Οι αεροπορικές επιδρομές στη Γούτα ξανάρχισαν το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έπειτα από μια διακοπή περίπου 24 ωρών», ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι άλλοι πενήντα και πλέον άμαχοι τραυματίστηκαν.

Οι 400.000 κάτοικοι της Ανατολικής Γούτας, μιας περιοχής που πολιορκείται από το 2013, αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση, με τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.

Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ εξετάζουν ένα σχέδιο απόφασης που καλεί να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες στη Συρία, προκειμένου να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας που χρειάζεται επειγόντως.

Η διαπραγμάτευση για το κείμενο αναμένεται να αρχίσει σήμερα. Παραμένει ακόμη ασαφές ποια στάση θα τηρήσει η Ρωσία, μόνιμο μέλος του ΣΑ, που διαθέτει ως εκ τούτου δικαίωμα βέτο, σύμμαχος του καθεστώτος του Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.