Προς το Ρότσο της Συρίας προελαύνει ο τουρκικός στρατός

Προς το Ρότσο της Συρίας προελαύνει ο τουρκικός στρατός μαζί με τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ενώ μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 790 μαχητές των Κούρδων της Συρίας YPG σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. 

Σήμερα, 13η μέρα από την έναρξη στις 20 Ιανουαρίου της επιχείρησης "Κλάδος Ελαίας" του τουρκικού στρατού στο Άφριν, ο τουρκικός στρατός συνεχίζει προς τον στόχο του έπειτα από και από την κατάληψη του στρατηγικού σημασίας όρους Μπουρσέγια, που χαρακτηρίζεται ως το δεύτερο Κάντιλ των Κούρδων μαχητών. 

Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον πατέρα του 17χρονου κοριτσιού που σκοτώθηκε ενώ κοιμόταν στο Χατάι (Αντιόχεια) της Τουρκίας όταν ρουκέτα που έριξε το YPG από το Άφριν έπεσε στο σπίτι τους. Ο Τούρκος Πρόεδρος του έδωσε συλλυπητήρια, λέγοντάς τους ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί ενώ ανέφερε ότι θα διασφαλίσει ώστε η οικογένεια να στηριχθεί με κάθε τρόπο. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχήθηκε καλή ανάρρωση και στο άλλο παιδί της ίδιας οικογένειας το οποίο τραυματίστηκε. “Αυτοί οι ποταποί πληρώνουν αυτό που έκαναν πολύ ακριβά και θα συνεχίσουν να πληρώνουν. Δεν θα αφήσουμε το αίμα των ηρώων μας χωρίς να ζητήσουμε λογαριασμό”, φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Χθες στο βράδυ άλλες δύο ρουκέτες που έριξαν Κούρδοι μαχητές από το Άφριν έπεσαν στο Κίλις χτυπώντας δύο σπίτια χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα. Άλλες δύο ρουκέτες έπεσαν σε άδεια χωράφια. 

Στο μεταξύ δύο μαχητές του YPG οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό φέρονται, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, να δήλωσαν κλαίγοντας ότι τους υποχρέωσαν να πολεμήσουν απειλώντας τους ότι θα τους σκότωναν μέλη της οικογένειάς τους αν δεν το έκαναν.
 
Πηγή:(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:47

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.