Ένταση μεταξύ Ισραήλ – Λιβάνου για θαλάσσια σύνορα

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου με αφορμή τα θαλάσσια σύνορα και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς των δύο χωρών.

Το Ισραήλ χαρακτήρισε πολύ προκλητική ενέργεια από πλευράς του Λιβάνου, την προκήρυξη προσφορών για έρευνες που αφορούν ανεύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενη περιοχή. Το Τέλ Αβίβ ανακοίνωσε παράλληλα ότι τυχόν συμμετοχή διεθνών εταιρειών στη διαδικασία θα ήταν λάθος.
Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ αλ- Χαρίρι απαντώντας, αναφέρθηκε σε μιά  από τις πολλές απειλές του Ισραήλ προς τη χώρα του, στις τελευταίες ημέρες. Πρόσθεσε ότι θα προβεί σε παραστάσεις σε σχέση με την Ισραηλινή αντίδραση.
Το Δεκέμβριο ο Λίβανος ενέκρινε προσφορά από κοινοπραξία των εταιρειών της γαλλικής Total, της ιταλικής Eni και της ρωσικής Novatec για δύο από τα πέντε τεμάχια στο πλαίσιο του πρώτου γύρου αδειοδότησης.
Ένα από τα τεμάχια  συνορεύει με το θαλάσσιο χώρο του Ισραήλ.

Σύνταξη: Παναγιώτης Χατζηαποστόλου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:47

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Διαταγή διεθνούς δικαστηρίου προς Ιρσαήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.