Ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν στην Τυνησία

Στελέχη των τυνησιακών Ειδικών Δυνάμεων σκότωσαν ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ.

Οι αλγερινές Αρχές καταζητούσαν το ηγετικό στέλεχος της Αλ-Κάιντα από το 1993.
Στην επιχείρηση, που έγινε στο κεντρικό τμήμα της Τυνησίας, σκοτώθηκε επίσης ο φερόμενος ως νέος ηγέτης του εγχώριου πυρήνα της οργάνωσης
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων σκότωσαν τον Μπιλάλ Κόμπι, συνεργάτη του Αμπού Μούσαμπ Άμπντουλ Ουάντουντ, κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, ενώ προσπαθούσε να αναδιοργανώσει τον τυνησιακό βραχίονα της ΑΚΙΜ.
Η φάλαγγα Όκμπα Ιμπ Ναφάα, ο βραχίονας της ΑΚΙΜ στην Τυνησία, έχει ορμητήριο μια οροσειρά κοντά στα σύνορα με την Αλγερία και ο στρατός ενέτεινε τελευταία τις επιχειρήσεις εναντίον του που διεξάγει επί χρόνια. Οι τζιχαντιστές διέπρατταν επιθέσεις εναντίον σημείων ελέγχου και πόλεων της περιοχής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι τυνησιακές δυνάμεις σκότωσαν επίσης τον Αλγερινό Μπασίρ Μπιν Νέτζι, νέο «ηγέτη της Όκμπα Ιμπν Ναφάα στο όρος Σεμάμα», στην επαρχία Κασερίν.
Μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011, αναπτύχθηκε στην Τυνησία ένα τζιχαντιστικό κίνημα στη δράση του οποίου αποδίδονται οι θάνατοι δεκάδων στρατιωτικών, αστυνομικών, πολιτών και ξένων τουριστών.
Η Τυνησία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από το 2015, όταν τζιχαντιστικές επιθέσεις είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες τουρίστες. Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ένα ξενοδοχείο και στο μουσείο Μπάρντο το 2015, καθώς και για εφόδους μαχητών που μπήκαν στην Τυνησία από τη Λιβύη το 2015.
Τουλάχιστον τρεις χιλιάδες Τυνήσιοι έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία χρόνια για να ενταχθούν στις τάξεις του ΙΚ και άλλων τζιχαντιστικών οργανώσεων στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη και οι αρχές προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν την απειλή που εγείρει η πιθανολογούμενη επιστροφή τους.

Πηγή: skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:58

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.