Θέμα χρόνου η επιχείρηση στο Άφριν μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ

Η Άγκυρα αναμένεται σήμερα κατά την συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) που ξεκίνησε υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει την επιχείρηση στο Άφριν της Συρίας εναντίον του YPG (Κούρδοι Συρίας). Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι κομάντος που στάλθηκαν στην περιοχή περιμένουν διαταγή για να μπουν στο Άφριν, ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι είναι θέμα χρόνου για να ξεκινήσει η επιχείρηση. 


Πάντως έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση και απομένει να δοθεί η εντολή από την κυβέρνηση για έναρξή της. Ήδη ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει από τα σύνορα με τη Συρία στόχους του YPG ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι έχουν σκοτωθεί 30 Κούρδοι μαχητές της Συρίας. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ φέρεται να του είπε ότι θα λάβουν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια της Τουρκίας. Ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Ακάρ επανέλαβε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντανφορντ την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για την επιχείρηση Άφριν. 

Στα σύνορα με τη Συρία έχουν μεταφερθεί τεθωρακισμένα οχήματα ΑΚΚΟR τουρκικής κατασκευής με ασπίδα προστασίας 360 μοιρών ώστε να αντιμετωπίσουν τα αμερικανικής κατασκευής όπλα του YPG, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τροποποίηση διατάγματος για τα μέτρα κατά του κορονοϊού αποφάσισε το Υπουργικό (Βίντεο)
12:36
Πασινιάν: Ανάγκη επιστροφής περιοχών στο Αζερμπαϊτζάν ή πόλεμος
12:27
Τη συνολική βροχόπτωση για τον μήνα κάλυψε η βροχόπτωση στη Λευκωσία
12:08
Κόμπος: Η Λευκωσία δεν εντοπίζει οποιαδήποτε διάσταση απόψεων μεταξύ τουρκοκυπριακής ηγεσίας και Τουρκίας
11:38
Τμήμα Μετεωρογίας-2ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
11:21
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν (Βίντεο)
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό (Βίντεο)
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.