Πρόεδρος Ν. Κορέας: Η αποπυρηνικοποίηση είναι ο μόνος δρόμος προς την ειρήνη

Η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι "ο δρόμος προς την ειρήνη και ο σκοπός μας", τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, μία ημέρα μετά τη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών της χώρας του και της Βόρειας Κορέας.

"Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να διεξαγάγουμε ειρηνικούς (χειμερινούς) Ολυμπιακούς Αγώνες", δήλωσε ο Μουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. "Πρέπει να επιλύσουμε ειρηνικά το ζήτημα του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος", πρόσθεσε.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα στείλει μια πολυμελή αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν, στη Νότια Κορέα, οι οποίοι θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο.
Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας εάν συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
"Εάν υπάρχουν καλές συνθήκες, μπορώ να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε σύνοδο", διαβεβαίωσε ο Μουν στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αφότου ανέλαβε την προεδρία της Νότιας Κορέας το Μάιο.
"Αλλά δεν θα πρόκειται για μια συνάντηση που θα αποτελεί αυτοσκοπό. Για να γίνει μια σύνοδος, πρέπει να υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες και να είναι εγγυημένα συγκεκριμένα αποτελέσματα", συμπλήρωσε.
Ο κεντροαριστερός Πρόεδρος της Νότιας Κορέας είχε καταστήσει σαφές εξαρχής ότι αντιμετωπίζει ευνοϊκά το ενδεχόμενο ενός διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα, θέση που απέχει πολύ από τη σκληρή γραμμή της προηγούμενης, συντηρητικής προέδρου Παρκ Γκέουν-χιε.
Οι ΗΠΑ απαιτούν να υπάρξουν χειροπιαστά μέτρα από μέρους της Βόρειας Κορέας ενόψει της αποπυρηνικοποίησής της ως προαπαιτούμενο για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
"Δεν έχουμε καμιά διαφορά απόψεων με τις ΗΠΑ", διαβεβαίωσε ο Μουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
"Οι ΗΠΑ υποστήριξαν απόλυτα τις διακορεατικές συνομιλίες και εξέφρασαν προς τη Νότια Κορέα την ελπίδα ότι θα συμβάλλουν στην επίλυση του βορειοκορεατικού πυρηνικού ζητήματος", υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.