Αντιδράσεις στην Τουρκία για απόφαση δικαστηρίου στις ΗΠΑ για X. Αττίλα

Άδικη και ατυχή εξέλιξη χαρακτήρισε το τουρκικό ΥΠΕΞ την απόφαση του απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου για καταδίκη του πρώην υποδιευθυντή της τουρκικής τράπεζας Χαλκμπανκ, Μεχμέτ Χακάν Ατίλα στην υπόθεση παραβίασης του εμπάργκο εναντίον του Ιράν. 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι "έχει γίνει παρέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκίας χωρίς προηγούμενο”, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη ευχή τους είναι “να διορθωθεί η απόφαση η οποία μετατράπηκε σε δικαστικό αίσχος”.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ακόμη ότι “το γεγονός ότι δόθηκε η ευκαιρία από πλευράς ΗΠΑ σε κάποια μέλη της οργάνωσης FETO (Κίνημα Γκιουλέν) να επηρεάσουν τη δικαστική διαδικασία, υποβάλλοντας αβάσιμους ισχυρισμούς και ψεύτικα τεκμήρια,
κατήργησε τη σοβαρότητα και πειστικότητα του δικαστηρίου”.
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ανέφερε ότι είναι μια δίκη πολιτικής συνωμοσίας στην οποία η απόφαση λήφθηκε πριν από την έρευνα.
“Πρόκειται για μια λανθασμένη και ατυχή απόφαση”, είπε ο Μπεκίρ Μποζντάγ προσθέτοντας ότι για την Τουρκία δεν έχει καμιά δικαστική αξία.
“Η δίκη αυτή είναι απόδειξη της συνεργασίας της FETO  με τη CIA, το FBI και την αμερικανική δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι μια κυρίαρχη και πλήρως ανεξάρτητη χώρα. Καμιά άλλη χώρα δεν μπορεί να δικάζει την Τουρκία και τα ιδρύματα της Τουρκίας. Αυτή η απόφαση είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο”, ανέφερε. 
Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντάγ ανέφερε ότι “από την αρχή λέμε ότι αυτή η δίκη είναι άδικη, άνομη και παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Τουρκίας”, προσθέτοντας ότι δεν έχει νομική σοβαρότητα ούτε και πειστικότητα.
“Υπάρχουν ψεύτικα τεκμήρια και προσπάθεια εμπλοκής στα εσωτερικά της Τουρκίας”, ανέφερε, καλώντας την αμερικανική δικαιοσύνη να αλλάξει την απόφασή της.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:25

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.