Βρετανοί οι 5 από τους 6 νεκρούς στη συντριβή του υδροπλάνου στο Σίδνεϊ

Οι πέντε από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν υδροπλάνο συνετρίβη  ενώ έκανε μια εικοσάλεπτη πτήση πάνω από το Σίδνεϊ για να δουν οι επιβάτες τα  αξιοθέατα ήταν Βρετανοί πολίτες, ανάμεσά τους ένα κορίτσι 11 ετών, επιβεβαίωσαν  οι αρχές.
Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Μαρκ Χάτσινγκς της αστυνομίας της Νέας Νότιας  Ουαλίας, τα θύματα ήταν πέντε τουρίστες, ο Ρίτσαρντ Κάζενς, 58 ετών, η Έμμα  Μπόουντεν, 48, η Χέδερ Μπόουντεν, 11, ο Έντουαρντ Κάζενς, 23, και ο Ουίλιαμ  Κάζενς, 25. Ο πιλότος, ο Γκάρεθ Μόργκαν, 44 ετών, έχασε επίσης τη ζωή του όταν  το αεροσκάφος της εταιρείας Sydney Seaplanes συνετρίβη.
Ο Χάτσινγκς σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αστυνομία, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών της  Αυστραλίας (ATSB) εργάζεται για να ανασυρθεί το κουφάρι του αεροπλάνου, που  βρίσκεται σε βάθος 13 μέτρων κάτω από την επιφάνεια ενός ποταμού κοντά στο  Κάουαν, βόρεια του Σίδνεϊ. 
Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και ένα προκαταρκτικό πόρισμα  αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σε 30 ημέρες. Ωστόσο οι αρχές σημείωσαν ότι  μπορεί να πάρει ακόμη και έναν χρόνο για να εξακριβωθεί τι συνέβη.  Η εταιρεία Sydney Seaplanes, στην οποία ανήκε το υδροπλάνο, λειτουργεί από το  2005 και δεν είχε κανένα ατύχημα στο ιστορικό της μέχρι χθες. Οι πτήσεις  υδροπλάνων στο Σίδνεϊ ανεστάλησαν μέχρι νεοτέρας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:28

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.