Ο συριακός στρατός αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε και κατέστρεψε σήμερα τουλάχιστον δύο ισραηλινούς πυραύλους, που είχαν στόχο "μια στρατιωτική θέση" στην επαρχία της Δαμασκού, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.



"Ο ισραηλινός εχθρός εκτόξευσε στις 00:30 (τοπική ώρα και ώρα Κύπρου) πολλούς πυραύλους εδάφους-εδάφους προς την κατεύθυνση μιας στρατιωτικής θέσης στην επαρχία της Δαμασκού", μετέδωσε σήμερα το πρωί το πρακτορείο.

Η επίθεση προκάλεσε "υλικές ζημιές", πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

"Η αντιαεροπορική άμυνα του συριακού στρατού αντιμετώπισε την επίθεση, (...) καταστρέφοντας δύο από τους πυραύλους", μετέδωσε το SANA, χωρίς να διευκρινίσει για ποια περιοχή πρόκειται.

Η συριακή κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για "υλικές απώλειες" από την εκτόξευση πυραύλων εκ μέρους του "ισραηλινού εχθρού" εναντίον "μιας στρατιωτικής θέσης".

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν τη νύκτα εναντίον "θέσεων του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του" νοτιοδυτικά της Δαμασκού και πως ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν μέχρι την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, πύραυλοι έπεσαν κοντά στην περιφέρεια του Κεσουέ, νότια της Δαμασκού.

"Καταστράφηκε μια αποθήκη όπλων", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν η αποθήκη ανήκε στον στρατό ή στους συμμάχους του, τη λιβανική σιιτική Χεζμπολάχ ή το Ιράν.

Ισραηλινοί στρατιωτικοί εκπρόσωποι που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:00

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.