Ο Λευκός οίκος αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με Β. Κορέα

Ο Λευκός Οίκος απέκλεισε εκ νέου την έναρξη συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα, εξαιρουμένων μόνο ενδεχόμενων συζητήσεων για την τύχη των Αμερικανών οι οποίοι κρατούνται από τις βορειοκορεατικές αρχές.

"Έχουμε καταστήσει σαφές ότι τώρα δεν είναι η ώρα για συνομιλίες", τόνισε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα το οποίο έστειλε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter το Σαββατοκύριακο και το οποίο κατά πολλούς διέψευδε τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Οι μόνες συζητήσεις που έλαβαν χώρα (...) αφορούσαν τον επαναπατρισμό κρατούμενων Αμερικανών", επέμεινε η Χάκαμπι Σάντερς.

"Πέραν αυτών, δεν θα γίνει καμιά συζήτηση με τη Βόρεια Κορέα αυτή τη στιγμή", συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανικός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον είχε πει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ διατηρούν ανοικτούς "διαύλους επικοινωνίας" με τη Βόρεια Κορέα όσον αφορά τα εξοπλιστικά της προγράμματα, επισήμανε πάντως πως η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα κανένα ενδιαφέρον για την έναρξη διαλόγου.

Ο Τραμπ, που ανταλλάσσει ύβρεις και απειλές με τον Κιμ τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης εξαιτίας των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, απέρριψε πάντως κάθε ενδεχόμενο συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα, κάνοντας λόγο για χάσιμο χρόνου.

"Είπα στον Ρεξ Τίλερσον, τον θαυμάσιο υπουργό μας των Εξωτερικών, ότι χάνει τον χρόνο του προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με τον μικρό άνθρωπο-πύραυλο", έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, επαναλαμβάνοντας τον σαρκαστικό χαρακτηρισμό του για τον Κιμ και ταυτόχρονα υποβαθμίζοντας όσα είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που αμερικανική η προεδρία και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εμφανίστηκαν να προβάλλουν εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις. Ερωτηθείσα αν ο Τραμπ συνεχίζει να περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τον Τίλερσον όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων του στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, η Χάκαμπι Σάντερς συγκατένευσε.

Πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση σχολιάζουν ότι ο Τίλερσον θα έπρεπε να εκφραστεί πιο προσεκτικά. "Αναφερόταν στο γεγονός ότι πράγματι έχουμε διαύλους και θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με τη Βόρεια Κορέα αν αλλάξει η συμπεριφορά της κάποια στιγμή στην πορεία", δήλωσε ένας Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:26

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.