Τσελίκ: Η Τουρκία δεν στηρίχθηκε από τους εταίρους της μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

Την πάγια τουρκική θέση πως η χώρα του δεν στηρίχθηκε αρκετά από τους εταίρους της στην προσπάθεια να αποκαταστήσει την ομαλότητα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, εξέφρασε με άρθρο του που δημοσίευσε στο δίκτυο κοινοτικής πληροφόρησης EUObserver, o Yπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας και επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ.

Ο κ. Τσελίκ, υποστηρίζει ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας δεν βοήθησαν την Τουρκία να διώξει του γκιουλενιστές και μέμφεται την ΕΕ για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί η χώρα του σε σχέση με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις απολύσεις των υποτιθέμενων γκιουλενιστών από τη δημόσια διοίκηση και τα σώματα ασφαλείας. Ο Τούρκος Υπουργός εκφράζει δε τη συνεχή δέσμευση της Τουρκίας για τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.Μεταξύ άλλων, στο άρθρο του ο Τούρκος Υπουργός αναφέρει ότι η Τουρκία διατηρεί στενή επαφή με τη διεθνή κοινότητα και ακολουθεί τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και προσθέτει πως «το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 16 Απριλίου σχετικά με το προεδρικό σύστημα, απέδειξε και πάλι τη δύναμη και την ανθεκτικότητα της τουρκικής δημοκρατικής παράδοσης».

Στη συνέχεια, χαρακτηρίζει απογοητευτικό για την Τουρκία «να αισθάνεται την έλλειψη πλήρους υποστήριξης των μακροχρόνιων δυτικών συμμάχων της αμέσως μετά το πραξικόπημα. Πράγματι», αναφέρει, «θεωρήσαμε ότι το τουρκικό έθνος άξιζε μια καλύτερη κατανόηση. Παρ `όλα αυτά, εκτιμούμε τις καθυστερημένες προσπάθειες να καταδικάσουν την επίθεση και να δείξουν αλληλεγγύη προς τον λαό μας».

Προσθέτει πως «η θέση της Τουρκίας υπό πολιτική παρακολούθηση και η έκκληση για την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με βάση τα μέτρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και των συνταγματικών τροποποιήσεων, δεν είναι απλά ένα λάθος, αλλά και μια άρνηση των βασικών αξιών που κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συμβάσεις και αγνοώντας τι συνέβη Κατά την προσπάθεια πραξικοπήματος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:06

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.