Τρεις νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία στην Χονολουλού

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στην τεράστια πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε μια πολυκατοικία 36 ορόφων στη Χονολουλού, την πρωτεύουσα της αμερικανικής Πολιτείας της Χαβάης, μετέδωσαν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον 26ο όροφο του κτιρίου διαμερισμάτων Marco Polo, στη λεωφόρο Καπιολάνι της Χονολουλού, περί τις 14:15 την Παρασκευή (03:15 σήμερα ώρα Ελλάδας) πριν εξαπλωθεί σε άλλους ορόφους, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KHON2.Νωρίτερα, μια τοπική εφημερίδα, η Honolulu Star-Advertiser, έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις να βοηθήσει ανθρώπους οι οποίοι έχουν παγιδευτεί μέσα στα διαμερίσματά τους.Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας προσέφεραν φροντίδες σε πολλούς τραυματίες επιτόπου, έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι εισέπνευσαν καπνό.Ερευνητές της πυροσβεστικής προσπαθούν να εξακριβωθούν τα αίτια της φωτιάς, πρόσθεσε ο Τζένκινς. "Υπήρξαν αναφορές για συντρίμμια που έπεσαν από τον όροφο που έπιασε φωτιά, προκαλώντας δευτερεύουσες εστίες σε άλλα τμήματα του κτιρίου, κάτω από το επίπεδο του δεύτερου ορόφου. Το αντιμετωπίζουμε επίσης", πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός.Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, στο κτίριο υπάρχουν 568 διαμερίσματα, τέσσερα καταστήματα ενώ το κτίριο έχει επίσης χώρους στάθμευσης σε επτά επίπεδα. Όλη η περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της λεωφόρου μπροστά στο κτίριο, έχει αποκλειστεί. Επιτόπου βρίσκονται τουλάχιστον 60 πυροσβέστες. Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την 14η Ιουνίου, όταν μια πυρκαγιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του Πύργου Γκρένφελ, μιας πολυκατοικίας 24 ορόφων στο Λονδίνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:06

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.