«Φρούριο» το Αμβούργο ενόψει της Συνόδου των G20

Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής των G20 που ξεκινά την Παρασκευή στο Αμβούργο, τα αστυνομικά μέτρα ενισχύονται για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις αντι-καπιταλιστών μαχητών, οι οποίες απειλούν την ομαλή διεξαγωγή της Συνόδου.

«Καλώς ήλθατε στην κόλαση» είναι το σύνθημα μιας εξ αυτών, η οποία προγραμματίστηκε για σήμερα Πέμπτη. Ο διοργανωτής της συγκεκριμένης διαδήλωσης, Andreas Blechschmidt, δήλωσε ότι το σύνθημα είναι «ένα μαχητικό μήνυμα, αλλά επίσης συμβολίζει ότι οι πολιτικές της G20 παγκοσμίως είναι υπεύθυνες για σκληρές συνθήκες όπως η πείνα, ο πόλεμος και η κλιματική καταστροφή». Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εξήγγειλε επίσης ότι οι ακτιβιστές θα επιδιώξουν να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο χώρο κατά τη διάρκεια της Συνόδου.
 
Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές, εκείνοι που χρησιμοποιούν τη βία αψηφούν τη δημοκρατία.
 
Περισσότεροι από 100,000 αναμένεται να είναι οι διαδηλωτές στην επικείμενη συνάντηση των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου και η πόλη που θα τους φιλοξενήσει έχει ήδη αναπτύξει 20,000 αστυνομικές μονάδες γύρω από τους χώρους όπου θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις, εξοπλισμένες με τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα και αεροσκάφη επιτήρησης. Έχει επίσης δημιουργηθεί ένα προσωρινό κέντρο κράτησης χωρητικότητας 400 ατόμων με παρόντες να είναι και οι δικαστές που θα αποφασίζουν αν θα θέσουν υπό προσωρινή κράτηση τους συλληφθέντες.
 
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 30 διαδηλώσεις για πριν και κατά τη διάρκεια της Συνόδου, που διοργανώνονται από ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης, περιβαλλοντολόγους, συνδικαλιστές, φοιτητές και εκκλησιαστικές ομάδες. Οι περισσότερες από αυτές αναμένεται να είναι ειρηνικές, ωστόσο αρκετοί θα είναι οι επικεφαλής ριζοσπαστικών αριστερών και αναρχικών ομάδων οι οποίοι έρχονται συχνά σε σύγκρουση με τις αρχές.
 
Στο Αμβούργο έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις στην κεντρική πόλη και κατά μήκος των δρόμων που έχουν πρόσβαση στο αεροδρόμιο, αναγκάζοντας τους πεζούς να χρησιμοποιούν τις λιμενικές περιοχές του St Pauli και Altona για τη μετακίνησή τους. Ωστόσο, κάποιοι ακτιβιστές υποσχέθηκαν να αψηφήσουν την απαγόρευση και δεσμεύονται για «πολιτική ανυπακοή».
 
Η πόλη λέει ότι έχει χρέος να προστατεύσει τους ηγέτες, περίπου 10,000 αντιπροσώπους και 5,000 δημοσιογράφους τόσο από την τρομοκρατική απειλή, όσο και από τις διαδηλώσεις.
 
Οι Σύνοδοι Κορυφής όπως αυτή των G20, τα τελευταία χρόνια είθισται να γίνονται σε απομακρυσμένες περιοχές, ωστόσο η Γερμανία αναγκάστηκε λόγω των υλικοτεχνικών της απαιτήσεων να την φιλοξενήσει σε μια πόλη με μεγάλο χώρο και δεκάδες ξενοδοχεία.
 
«Η επιλογή της πόλης υποδοχής είναι ατυχής», δήλωσε ο Neil Dwane, στρατηγός της Allianz Global Investors. «Οι διαδηλωτές θα έχουν ένα εύκολο ταξίδι στο Αμβούργο, σε αντίθεση με τους προηγούμενους, πιο απομακρυσμένους χώρους». «Η πόλη θα χρειαστεί ένα βαθμό προστατευτικών μέτρων, που ίσως να αντλήσουν μεγαλύτερη κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τα περιεχόμενα της συνάντησης, κάτι που θα αποδώσει μια ολοένα και πιο αρνητική εντύπωση στη σύνοδο».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.