Μειωμένες ως τώρα φέτος οι προσφυγικές ροές προς Ευρώπη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, στη Γενεύη ότι 95,768 μετανάστες και πρόσφυγες  εισήλθαν στην Ευρώπη μέσω θαλάσσης από την αρχή του 2017 μέχρι και τις 29 Ιουνίου. Το περίπου 85% αυτών αποβιβάστηκε στην Ιταλία, και το υπόλοιπο ποσοστό πήγε στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ισπανία.

Πέρυσι, μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αφίξεις στην Ευρώπη ήταν περισσότερες από διπλάσιες, συγκεκριμένα ήταν 230,230.

Η Κέλι Ναμία, εκπρόσωπος του ΙΟΜ στην Αθήνα, δήλωσε ότι κατά την εβδομάδα 22-28 Ιουνίου τρέχοντος έτους , 783 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Ρώμη, Φλάβιο Ντι Τζιάκομο, ενημέρωσε εκ παραλλήλου ότι 11,639 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν στη θάλασσα από 24-28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αγνοουμένων Προσώπων του ΙΟΜ, έχουν καταγραφεί διεθνώς 2.967 νεκροί μέχρι τις 28 Ιουνίου φέτος. Πλέον του 70% αυτών έχουν χαθεί στη Μεσόγειο που, όπως ειπώθηκε στη Γενεύη, παραμένει το μεγαλύτερο νεκροταφείο προσφύγων και μεταναστών που φεύγουν από τις χώρες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.