Πούτιν: 'Η Ρωσία δεν παρενέβη στις εκλογές των ΗΠΑ'

Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ πέρσι βασίστηκαν σε φήμες και η Μόσχα δεν επιθυμεί να παρεμβαίνουν ξένες δυνάμεις στη ρωσική πολιτική, διαμήνυσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και απάντησε κατ' αυτόν τον τρόπο σε μια ερώτηση δημοσιογράφου για την υποτιθέμενη ανάμιξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές. Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν επίσης φήμες ότι η Ρωσία μπορεί να παρέμβει στις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές, στις 24 Σεπτεμβρίου.

"Δεν παρεμβήκαμε ποτέ στην πολιτική ζωή και την πολιτική διαδικασία άλλων χωρών και δεν θέλουμε κανένας να επεμβαίνει στη δική μας πολιτική ζωή και την εξωτερική πολιτική", τόνισε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ξένες δυνάμεις έχουν προσπαθήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια να παρέμβουν στη ρωσική πολιτική σκηνή, ακόμη και μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στις ΗΠΑ ήταν το αποτέλεσμα εγχώριων, αμερικανικών πολιτικών αντιπαραθέσεων, πρόσθεσε.
Μέρκελ: Δεν αγχώνομαι, θα αγωνιστώ με βάση τις πεποιθήσεις μου

Η καγκελάριος της Γερμανίας, ρωτήθηκε σχετικά με μια ενδεχόμενη ανάμιξη της Μόσχας στην προεκλογική εκστρατεία για τις Γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου και απάντησε ότι η ίδια δεν φοβάται και ότι θα αντιμετωπίσει τις ανακριβείς πληροφορίες αντιπαραθέτοντας γεγονότα.

"Δεν αγχώνομαι, θα αγωνιστώ στις εκλογές με βάση τις πεποιθήσεις μου" είπε η Άγγελα Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πούτιν. Πρόσθεσε ότι οι Γερμανοί θα αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα κάθε περίπτωση προβολής λανθασμένων πληροφοριών.

"Γνωρίζουμε ότι η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο είναι μια διεθνής πρόκληση" αλλά το Βερολίνο αναμένει ότι οι γερμανικές εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα, κατέληξε η Μέρκελ.

Οι διμερείς σχέσεις

Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στις προοπτικές της συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, επεσήμανε ότι "η συνεργασία, δεν είναι κάποια μπλόφα, αλλά από την συνεργασία κρίνεται το μέλλον ολόκληρων επιχειρήσεων και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων" όπως και ότι η συνεργασία αυτή "συμβάλλει ουσιαστικά στην σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας".

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος στις διμερείς εμπορικές σχέσεις, εξέφρασε την ικανόποίηση του για την πορεία τους, καθώς όπως είπε "με ικανοποίηση διαπιστώσαμε αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, συγκεκριμένα ο όγκος των οποίων στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου σημείωσε αύξηση της τάξεως του 43%". Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ακόμη ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου, οι πωλήσεις του οποίου καλύπτουν σχεδόν το 35% των αναγκών της γερμανικής αγοράς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος από την πλευρά της επεσήμανε ότι οι συνομιλίες με τον Πούτιν ήταν "εντατικές" , ότι η Μόσχα και το Βερολίνο πρέπει να συνεχίσουν τον διάλογο, παρά τα υπάρχοντα προβλήματα, ενώ χαρακτήρισε την Ρωσία "εποικοδομητικό εταίρο" για την G20. "Οταν συνομιλούμε μεταξύ μας, παρόλα αυτά κατανούμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, όταν κοιτάμε την μακραίωνη ιστορία των σχέσεων μας. Αντιλαμβάνόμαστε παρόλα αυτά επίσης ότι πρέπει να συνεχίζουμε πάντα τον διάλογο, επειδή κάθε συνομιλία, κάθε συζήτηση μπορεί να μας διδάξει κάτι" είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Πηγή:247news

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:46

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.