Τουρκία:Έχουμε αποδείξεις για χρήση χημικών στη Συρία

Η Τουρκία διαθέτει αποδείξεις, από τις οποίες προκύπτει ότι κατά την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, έγινε χρήση χημικών όπλων, ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ρετζέπ Ακντάγκ.

Περίπου 30 άνθρωποι έχουν από χθες Τρίτη μεταφερθεί από τα σύνορα της Συρίας σε τουρκικά νοσοκομεία, είπε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους στη βορειοανατολική επαρχία Ερζερούμ. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα ευρήματα.

Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν από μια επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον συριακό στρατό.

Μια πηγή από τον συριακό στρατό δήλωσε αργότερα στο πρακτορείο Sputnik ότι δεν διαθέτει χημικά όπλα και υπονόησε ότι οι κατηγορίες ενδέχεται να αποτελούν μέρος της προπαγάνδας κατά της Δαμασκού.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πρότειναν χθες ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ που θα καταδικάζει την επίθεση, την οποία και εκείνες αποδίδουν στις δυνάμεις του Άσαντ. Ο συριακός στρατός πάντως διαψεύδει κάθε ανάμειξη.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:12

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.