Φοβάται το 38% των Αμερικανών μουσουλμάνων

Το 38% των Αμερικανών μουσουλμάνων φοβάται πως θα γίνει στόχος οργανώσεων οπαδών της θεωρίας της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της περασμένης χρονιάς, ενώ το 42% σημειώνει πως τα παιδιά του ήδη υφίστανται εκφοβισμό λόγω του θρησκεύματός τους, κατέδειξε μια έρευνα.


Η έρευνα αυτή, του Ινστιτούτου για την Κοινωνική Πολιτική και Κατανόηση (Institute for Social Policy and Understanding), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη, καταγράφει επίσης ότι ο ένας στους πέντε μουσουλμάνους στις ΗΠΑ έχει ήδη κάνει σχέδια για να εγκαταλείψει τη χώρα «αν καταστεί αναγκαίο».

Το κλίμα του φόβου συμβάλλει στο χαμηλότερο του μέσου όρου ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες των ενηλίκων μουσουλμάνων.

Συγκριτικά, το 27% των Εβραίων, το 11% των προτεσταντών, το 8% των ρωμαιοκαθολικών και το 16% των προσώπων που δηλώνουν πως δεν εκκλησιάζονται εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες.

Η πάταξη των «ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών» και η απαγόρευση των ταξιδιών των πολιτών χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό είναι ανάμεσα στα στοιχεία της πολιτικής του Τραμπ που προβάλλονται ιδιαίτερα.

Το ποσοστό των μουσουλμάνων που λέει ότι τα παιδιά του υφίστανται σχολικό εκφοβισμό λόγω θρησκείας είναι υπερτετραπλάσιο συγκρινόμενο με αυτό του γενικού πληθυσμού. Σε μια στις τέσσερις περιπτώσεις μάλιστα εμπλέκεται εκπαιδευτικός, κατά τα συμπεράσματα της έρευνας.

Μόλις το 61% των μουσουλμάνων δήλωσε ότι ψήφισε στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από αυτό κάθε άλλης θρησκευτικής ομάδας γενικά, σύμφωνα με την έρευνα αυτή σε δείγμα 2.389 ανθρώπων από την 4η Ιανουαρίου ως την 23η Ιανουαρίου.

Ο ένας στους τρεις μουσουλμάνους είπε πως δεν ψήφισε διότι δεν τασσόταν υπέρ κανενός από τους υποψήφιους.

Η έρευνα έχει ποσοστό σφάλματος ±5,1% μεταξύ των μουσουλμάνων και ±2,8% για τον γενικό πληθυσμό.

Η διεξαγωγή της έρευνας ολοκληρώθηκε τρεις ημέρες αφού ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του και πριν προχωρήσει σε ενέργειες όπως τα αντιμεταναστευτικά του διατάγματα.

Τουλάχιστον τέσσερα τεμένη στις ΗΠΑ –στο Τέξας, στη Φλόριντα και στην Ουάσινγκτον– έχουν γίνει στόχοι εμπρηστικών επιθέσεων φέτος. Κέντρα της ισραηλιτικής κοινότητας σε όλη τη χώρα έχουν εξάλλου δεχθεί πάνω από 100 απειλές περί τοποθέτησης βομβών, που όλες έχουν αποδειχθεί φάρσες.

Οι μισοί μουσουλμάνοι που ερωτήθηκαν είπαν ότι οι ηγέτες και οι οργανώσεις της θρησκευτικής τους κοινότητας οφείλουν να καταδικάζουν την τρομοκρατία, ποσοστό υψηλότερο από το 44% που απάντησε το ίδιο μεταξύ του γενικού πληθυσμού.

Οι μουσουλμάνες και οι μουσουλμάνοι αραβικής καταγωγής ανέφεραν εξάλλου ότι υφίστανται διακρίσεις κατά ποσοστά υψηλότερα από μουσουλμάνες και μουσουλμάνους που ανήκουν σε άλλες εθνοτικές ομάδες, πιθανόν εξαιτίας της εύκολης αναγνώρισής τους λόγω εμφάνισης.

Πηγή:247news

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.