Τρόμος στο Λονδίνο - τέσσερις νεκροί

Ο τρόμος χτύπησε το Λονδίνο, ακριβώς έναν χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν -μεταξύ αυτών και ο δράστης της επίθεσης- με αυτοκίνητο και με μαχαίρι. Είκοσι οι τραυματίες, μεταξύ αυτών και τρεις Γάλλοι μαθητές.

Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από το Κοινοβούλιο. Νωρίτερα, αυτοκίνητο στη Γέφυρα του Oυεστμίνστερ παρέσυρε πεζούς, πριν σταματήσει στο κιγκλίδωμα της Γέφυρας.

Ορισμένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και αναφέρουν ότι το ένα από αυτά μαχαίρωσε τον αστυνομικό.


Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση
Οι Αρχές διέσωσαν επίσης μία γυναίκα που έπεσε στον Τάμεση. Σύμφωνα με τη Λιμενική Αρχή του Λονδίνου, η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα.

Γιατρός, τον οποίο επικαλείται το Sky News, κάνει λόγο για μία γυναίκα νεκρή στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, ενώ αναφέρεται και σε άλλους τραυματίες, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το Sky News κάνει λόγο για δύο νεκρούς.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου ανέφερε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα τραυματίες στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Ο γάλλος πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τρεις γάλλοι μαθητές τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Ο αστυνομικός διοικητής Μπ.Τζ.Χάρινγκτον είπε ότι υπάρχει αριθμός θυμάτων, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν υπάρχουν νεκροί ή ποια είναι η φύση των τραυμάτων.

Χάος επικρατεί στην περιοχή, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο σημείο και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το κτίριο του Κοινοβουλίου για τυχόν εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία αντιμετωπίζει τo περιστατικό ως τρομοκρατικό χτύπημα -μέχρι νεωτέρας.

To Sky News μετέδωσε φωτογραφία που δείχνει έναν άνδρα σε φορείο, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στο Κοινοβούλιο.

 

«Φρούριο» το Λονδίνο

Συναγερμός ξέσπασε στο Λονδίνο μετά την επίθεση της Τετάρτης.

Έχει απαγορευτεί η είσοδος και έξοδος από Κοινοβούλιο. Εκατοντάδες άτομα (περίπου 500 αναφέρει το BBC), ανάμεσά τους και βουλευτές, μεταφέρονται το απόγευμα της Τετάρτης από το Ουεστμίνστερ Χολ στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό στο Ουεστμίνστερ, μετά από εντολή της αστυνομίας. Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις εξής περιοχές: πλατεία του Κοινοβουλίου, Γουάιτχολ, Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, Γέφυρα Λάμπεθ, Βικτόρια Στριτ μέχρι τη διασταύρωση με Μπροντγουέι και Βικτόρια Εμπάνκμεντ μέχρι τον σταθμό Εμπάνκμεντ. Το London Eye διέκοψε τη λειτουργία του.

Ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού σημείωσε ότι η Τερέζα Μέι είναι ασφαλής, ωστόσο αρνήθηκε να πει πού βρισκόταν η πρωθυπουργός την ώρα της επίθεσης. Ο Guardian ανέφερε ότι η Μέι μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε όχημα κοντά στις πύλες του Κοινοβουλίου.

H Μέι θα προεδρεύσει την Τετάρτη σε σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου διαχείρισης κρίσεων (Cobra).

Η πρόσβαση στο Κοινοβούλιο και τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ έχει αποκλειστεί. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, καθώς και στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας.

Η αστυνομία κάλεσε αρχικά το προσωπικό του Κοινοβουλίου να παραμείνει στα γραφεία του. Η δημοσιογράφος του BBC Λόρα Κίνσμπεργκ είπε ότι βουλευτές άκουσαν «τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς».

Η Σκότλαντ Γιάρντ σημείωσε ότι ο διευθυντής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αποτελεί «σημαντικό αυτόπτη μάρτυρα», καθώς τη στιγμή της επίθεσης βρισκόταν στο σημείο.

«Ο φερόμενος ως δράστης δέχθηκε πυρά της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο για να μεταφέρει τα θύματα» είχε πει, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σκιτσογράφος της Daily Mail είπε ότι είδε έναν μαυροφορεμένο άνδρα να μαχαιρώνει αστυνομικό έξω από το Κοινοβούλιο πριν δεχθεί δύο ή τρεις πυροβολισμούς, την ώρα που προσπαθούσε να εισβάλει στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου είχε αναφέρει: «Κληθήκαμε περί τις 14:40 για ένα περιστατικό στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Αντιμετωπίζεται ως συμβάν ένοπλης βίας—αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου».

Ανεστάλησαν οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγή:in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.