Σοβαρό πλήγμα για τον Τραμπ η παραίτηση Φλυν

Σε παραίτηση υποχρεώθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, στρατηγός Μάικ Φλυν, μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσε η «Ουάσιγκτον Ποστ» ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης (με μεταβατική υπουργό την αποπεμφθείσα Σάλι Γέιτς) είχε προειδοποιήσει ότι στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου είχε συζητήσει τις κυρώσεις που εξήγγειλε ο τότε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε βάρος της Ρωσίας, με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει αυστηρά σε πολίτες να διαπραγματεύονται με ξένους την αμερικανική εξωτερική πολιτική και ασφάλεια. Η εφημερίδα επίσης αποκάλυπτε πως το FBI έχει στη διάθεσή του τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες και έδωσε το κείμενο, τόσο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και στο Λευκό Οίκο.
Ο στρατηγός Φλυν είχε επανειλημμένα διαψεύσει ότι συζήτησε το θέμα των κυρώσεων με το Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον, ενώ ανάλογη ανακοίνωση είχε γίνει κι από το Κρεμλίνο. Ωστόσο, στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον πρόεδρο Τραμπ, ζητώντας συγγνώμη για το πρόβλημα που δημιούργησε, επικαλείται το φόρτο εργασίας και την ένταση των ημερών ως αιτία που ξέχασε να ενημερώσει τον πρόεδρο για τη συνομιλία του. Λίγες ώρες νωρίτερα, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέλιαν Κόνγουεϊ, είχε δηλώσει πως ο πρόεδρος Τραμπ εμπιστεύεται πλήρως τον Μάικ Φλυν.
Προσωρινός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας διορίστηκε ο προσωπάρχης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, στρατηγός Τζόζεφ Κέλογκ. Όπως έγινε γνωστό, αργότερα σήμερα ο πρόεδρος Τραμπ έχει συνάντηση με τον στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους και φημολογείται ότι θα του προτείνει τη θέση. Ο Πετρέους ήταν διευθυντής της DIA και εξεδιώχθη το 2014 όταν αποκαλύφθηκε ότι έδωσε απόρρητες πληροφορίες σε φίλη του.

Η παραίτηση Φλυν έρχεται 24 μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον πρόεδρο Τραμπ και είναι η δεύτερη σημαντική ήττα του, μετά την απόρριψη από ομοσπονδιακό δικαστήριο του προεδρικού διατάγματος που απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες και προσφύγων ανεξαρτήτως χώρας, για 120 μέρες. Παραμένει αβέβαιο αν η παραίτηση σταματήσει το θόρυβο, καθώς οι λόγοι αφορούν παραβίαση αμερικανικών νόμων και είναι βέβαιο ότι οι δημοκρατικοί θα ζητήσουν εξεταστική επιτροπή. Ήδη, ο βουλευτής Ντέιβιντ Σιτσιλίνε, ζήτησε να δοθούν στο Κογκρέσο οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του στρατηγού Φλυν με τον Ρώσο πρέσβη.
Ο κ. Φλυν – που πληρωνόταν από ολλανδική εταιρεία τουρκικών συμφερόντων ως λομπίστας - είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις δημοσιεύοντας την ημέρα των εκλογών άρθρο στο οποίο ζητούσε οι ΗΠΑ να κάνουν οτιδήποτε θελήσει η Τουρκία και να της παραδώσουν το Φετουλά Γκιουλέν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:13

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.