Οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι σύμφωνα με το Forbes

Το Forbes παρουσίασε πρόσφατα τη λίστα του με τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη για το 2017.

Ανάμεσα σε αυτούς και ένας κάτοικος Κύπρου, ο γνωστός σε όλους πλέον Τζον Φρέντρικσεν, ο οποίος ασχολείται εδώ και χρόνια με το πετρέλαιο και θεωρείται από πολλούς ως «βαρόνος» στον τομέα αυτό.

Παρακάτω η λίστα με τους πλουσιότερους:

1) Amancio Ortega - Ισπανία

Αξία περιουσίας: 71,1 δισ. δολάρια

Ο Ορτέγκα είναι Ισπανός μεγαλοεπιχειρηματίας, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία μόδας Inditex γνωστή για την αλυσίδα καταστημάτων Zara. Mάλιστα, ο ίδιος θεωρείται ως ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

2) Liliane Bettencourt - Γαλλία

Αξία περιουσίας: 38,5 δισ. δολάρια

Η Bettercourt είναι η «Μεγάλη Κυρία» της L’Oreal και η πλουσιότερη γυναίκα στην Ευρώπη. Η ίδια και τα αδέλφια της κατέχουν το 33% του γίγαντα καλλυντικών, ωστόσο λόγω υγείας την επιχείριση διαχειρίζονται πλέον τα παιδιά της.

3) Maria Franca Fissolo & Giovanni Ferrero - Ιταλία

Αξία περιουσίας: 24,9 δισ. δολάρια

Η σύζυγος και ο γιος του αείμνηστου Μισέλ Φερέρο κατέχουν αυτήν την αμύθητη περιουσία χάρη στην εταιρεία ζαχαροπλαστικής Ferrero SpA.

4) Georg Schaeffler - Γερμανία

Αξία περιουσίας: 20,1 δισ. δολάρια

Ο Schaeffler κατέχει το 80% της βιομηχανικής κατασκευαστικής εταιρείας Schaeffler Group, ενώ η μητέρα του το υπόλοιπο 20%. Η εταιρεία παράγει ρουλεμάν για την αυτοκινητοβιομηχανία και για αεροδιαστημικές και βιομηχανικές χρήσεις.

5) Stefan Persson - Σουηδία

Αξία περιουσίας: 20 δισ. δολάρια

Ο Persson είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της H&M, της ευρωπαϊκής εταιρείας μόδας, η οποία ιδρύθηκε από τον πατέρα του, ενώ σήμερα την επιχείρηση διευθύνει ο γιος του Karl-Johan Persson.

6) Dietrich Mateschitz - Αυστρία

Αξία περιουσίας: 15,8 δισ. δολάρια

Ο ιδρυτής της Red Bull είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αυστρίας και εξακολουθεί να κατέχει το ήμισυ των μετοχών της εταιρείας.

7) Sri-Gopi Hinduja - Ηνωμένο Βασίλειο

Αξία περιουσίας: 14,6 δισ. δολάρια

Το ζεύγος Hinduja που διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο τρέχουν την Hinduja Group, που εδρεύει στο Λονδίνο και διαθέτει την ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Ashok Leyland.

8) Kjeld Kirk Kristiansen - Δανία

Αξία περιουσίας: 12,7 δισ. δολάρια

O Kristiansen διαθέτει μία περιουσία αξίας 12,7 δισ. δολαρίων χάρη στην εταιρεία Lego. O ίδιος είναι εγγονός του Ole Kirk Christiansen, που ίδρυσε και διεύθυνε την εταιρεία παιχνιδιών μέχρι το 2004.

9) Charlene de Carvalho - Ολλανδία

Αξία περιουσίας: 12,7 δισ. δολάρια

O Kristiansen διαθέτει μία περιουσία αξίας 12,7 δισ. δολαρίων χάρη στην εταιρεία Lego. O ίδιος είναι εγγονός του Ole Kirk Christiansen, που ίδρυσε και διεύθυνε την εταιρεία παιχνιδιών μέχρι το 2004.

10) John Fredriksen - Κύπρος

Αξία περιουσίας: 9,9 δισ. δολάρια

Ο Fredriksen θα μπορούσε να αναδειχθεί ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Νορβηγία, εάν αποφάσιζε να παρέμενε στον τόπο γέννησής του. Ωστόσο, σήμερα διαμένει στην Κύπρο και θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους βαρόνους πετρελαίου στον κόσμο.

Πηγή: fortunegreece.com
 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 05:12

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.