Γιλντιρίμ:Πρώτο θέμα στη συνάντηση με Μέρκελ η τρομοκρατία

Την έκδοση των τρομοκρατών του FETO (Κινήματος Γκιουλέν), PKK και DHKP/C θα ζητήσει η Άγκυρα από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ πριν από την συνάντηση που θα έχει μαζί της.

Σε ενημέρωσή του προς τους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι πρώτο θέμα στην συνάντησή του με την Μέρκελ είναι το θέμα της τρομοκρατίας. “Μια χώρα όπως η Γερμανία η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ΕΕ και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εμπορικούς εταίρους της Τουρκίας πρέπει πλέον να θέσει τέλος σε αυτή την αμφιταλαντευόμενη στάση της”, ανέφερε. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι “δυστυχώς η διαμελιστική οργάνωση (εννοεί το ΡΚΚ) και τώρα η οργάνωση FETO φαίνεται να προσπαθούν να καθοδηγήσουν λανθασμένα την γερμανική κοινή γνώμη. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συνεχιστεί. Βλάπτει τη φιλία Τουρκίας-Γερμανίας”. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι στη συνάντηση θα τεθούν και δραστηριότητες εναντίον της Τουρκίας είτε στα μέσα ενημέρωσης είτε σε πολιτικές πλατφόρμες. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε πως αυτοί που εισηγούνται συνεχώς στην Τουρκία να κινείται στο πλαίσιο του κράτους δικαίου πρέπει να γυρίσουν και να κοιτάξουν τον εαυτό τους. “Υπάρχουν χιλιάδες φάκελλοι σχετικά με την τρομοκρατία. Υπάρχει αίτημα για έκδοση και για εκδίκαση. Αυτοί που λένε ‘εμείς δεν ανακατευόμαστε στο θέμα της δικαιοσύνης’ όταν τους το θέτουμε, θεωρούν ότι έχουν μια χαρά δικαίωμα να ανακατεύονται στις διαδικασίες της Τουρκίας έπειτα από το πραξικόπημα. Αυτή είναι γελοία κατάσταση”, ανέφερε. Κληθείς να σχολιάσει ερώτηση ότι το Σεπτέμβριο υπάρχουν εκλογές στην Γερμανία και κάποιοι κύκλοι προσπαθούν, λέει η ερώτηση, να τις χρησιμοποιήσουν ασκώντας πίεση στην Μέρκελ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε “Ικανοποιείστε όχι τους διαμελιστές (εννοεί ΡΚΚ) αλλά τα 3.5 εκατομμύρια Τούρκους”. Όπως είπε η Μέρκελ δεν πρέπει να ξεχνά ότι στη Γερμανία ζουν 3,5 εκατομμύρια Τούρκοι και στην πλειοψηφία τους είναι ψηφοφόροι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:35

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Πολύ μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μετα από τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ -Έπληξε ιρανική στρατιωτική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.