Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις στο Χαλέπι

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα νέα σειρά επιδρομών στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες συνοικίες του Χαλεπίου σύμφωνα με πηγές των ανταρτών, έναν διασώστη και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μιλώντας στο Reuters από το Χαλέπι, ο Αμάρ αλ Σέλμο, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στον ανατολικό τομέα του Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντάρτες, δήλωσε: "Δυστυχώς (οι επιδρομές) συνεχίζονται. Υπάρχουν αεροπλάνα τώρα στον ουρανό". "Οι επιδρομές είναι σφοδρές και συνεχείς", δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελ Ραχμάν.  Κάτοικοι του ανατολικού τομέα του Χαλεπίου δήλωσαν ότι χθες αντιμετώπισαν τον σφοδρότερο βομβαρδισμό στη διάρκεια του πολέμου, πριν από μια πιθανή χερσαία επιχείρηση που ανακοίνωσε ο συριακός στρατός για την ανακατάληψη όλης αυτής της πλευράς της πόλης όπου ζουν 250.000 άνθρωποι. Ο Σέλμο είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τώρα τους 100. Το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς είναι 45, ανάμεσά τους έξι παιδιά και πέντε γυναίκες. Παρά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, των οποίων οι χώρες στηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα, η διπλωματία δείχνει ανίκανη να σταματήσει τη σύγκρουση αυτή που έχει στοιχίσει τη ζωή 300.000 και πλέον ανθρώπων και έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, οι επιδρομές ήταν συνεχείς χθες, οι καταστροφές μεγάλες και τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το μέγεθος της βίας. Δύο κέντρα διασωστών, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν από σουηδικό ίδρυμα για το "εξαιρετικό θάρρος" τους, επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς. Το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι διασώστες δήλωσαν ότι διαθέτουν πλέον μόνο 2.000 λίτρα καυσίμων και στο εξής πρέπει να επιλέγουν πού θα επεμβαίνουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 23:08

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.