Σρι Λάνκα: Οκτώ νεκροί σε εξέγερση σε φυλακή λόγω αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού

Οκτώ κρατούμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι 71 τραυματίστηκαν στην εξέγερση που ξέσπασε σε φυλακή στη Σρι Λάνκα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εγκλείστων για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στο σωφρονιστικό κατάστημα, δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Δευτέρα.

Εδώ και εβδομάδες σημειώνονται ταραχές σε φυλακές στη Σρι Λάνκα, όπου τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξάνονται. Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τις επισκέψεις.

Δύο φυλακισμένοι που είχαν προσβληθεί πέθαναν. Τα κρούσματα στις τάξεις των εγκλείστων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων έχουν ξεπεράσει τα 1.200, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι κρατούμενοι στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Μαχαρά, κοντά στο Κολόμπο, εξεγέρθηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, έβαλαν φωτιά στις κουζίνες και σε κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Χθες Δευτέρα ακούγονταν ακόμη σποραδικά πυρά, αν και περίπου 800 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν ήδη ανακτήσει τον έλεγχο της φυλακής.

Κυβερνητικό στέλεχος αρμόδιο για την μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος δήλωσε ότι οι αρχές δεν είχαν καμία άλλη επιλογή παρά να ανοίξουν πυρ για να αποτρέψουν μαζική απόδραση.

Ο Σουντάρσινι Φερναντοπούλε πρόσθεσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι «δυστυχώς, οκτώ κρατούμενοι σκοτώθηκαν» στην επιχείρηση για να ανακτηθεί ο έλεγχος.

Η εξέγερση στη φυλακή, όπου είναι έγκλειστοι περίπου 10.000 άνθρωποι, ξέσπασε καθώς τα κρούσματα σε αυτή ξεπέρασε τα 180, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Σρι Λάνκα έχει καταγράψει 116 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 23.484 κρουσμάτων του SARS-CoV-2, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:20

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.