Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές στο Πόρτλαντ, περισσότερες από 12 συλλήψεις

Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με αντιρατσιστές διαδηλωτές και μέλη του Τύπου στο κέντρο του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον, νωρίς σήμερα το πρωί τοπική ώρα, ενώ προχώρησαν σε περισσότερες από 12 συλλήψεις.



Τα βίαια επεισόδια ακολούθησαν μια σχετικά ειρηνική πορεία της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys και αντιδιαδηλώσεις από αντιφασίστες και ακτιβιστές του κινήματος Black Lives Matter χθες.

Σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες διακρίνονται αστυνομικοί να σπρώχνουν και να ρίχνουν στο έδαφος διαδηλωτές και φωτογράφους και να τους χτυπούν με γκλοπ, καθώς προσπαθούν να τους απωθήσουν από μια περιοχή κοντά στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Πόρτλαντ.

Το πλήθος έκαψε μια σημαία των ΗΠΑ και συγκρούστηκε με αστυνομικούς που επιχειρούσαν να συλλάβουν άλλους διαδηλωτές.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και κουτάκια εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μαλτνόμα να αναφέρει πάνω από 12 συλλήψεις.

Η πόλη των βορειοδυτικών ΗΠΑ έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε θέατρο αντιρατσιστικών διαδηλώσεων και πολιτικής βίας μεταξύ αριστερών ακτιβιστών και ακροδεξιών, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Φορώντας μπλουζάκια σε μαύρο και κίτρινο χρώμα, σήμα κατατεθέν των Proud Boys, εκατοντάδες υποστηρικτές τους βγήκαν στους δρόμους για να τερματίσουν αυτό που αποκαλούν «εγχώρια τρομοκρατία» στο Πόρτλαντ, το οποίο ελέγχουν οι Δημοκρατικοί.

«Επέτρεψαν 120 ημέρες ταραχών και λεηλασιών και δολοφονιών να συμβαίνουν στους δρόμους μας και είμαστε ντόπιοι, επομένως απλά κουραστήκαμε από αυτό, για αυτό ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα εδώ», είπε η Χέιλι Άνταμς.

Η ακροδεξιά οργάνωση υπολόγιζε ότι θα συγκεντρώσει ένα πλήθος τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων, ωστόσο σύμφωνα με την αστυνομία έδωσαν το «παρών» λιγότεροι από 1.000.

Η αστυνομία ανέφερε ότι συνέλαβε 4 ανθρώπους σε σχέση με την πορεία. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνεται ένας άνδρας να σπρώχνει έναν δημοσιογράφο ρίχνοντάς τον στο έδαφος και να τον κλωτσάει στο πρόσωπο.

Η κυβερνήτης της πολιτείας Κέιτ Μπράουν κήρυξε τη μεγαλύτερη πόλη του Όρεγκον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Σαββατοκύριακο, λέγοντας πως «ομάδες που υποστηρίζουν τη λεγόμενη λευκή υπεροχή» καταφθάνουν από άλλες πολιτείες για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Στελέχη της δημοτικής αρχής και της πολιτείας ανέφεραν σε επιστολή προς την κοινότητα πως οι υποστηρικτές των Proud Boys σχεδίαζαν να προκαλέσουν το χάος και τη βία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:35

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.